Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Justice

Uhićeni navijači iz Hrvatske pred sucem za prekršaje u Beogradu

Očekuje se da privedeni hrvatski državljani danas budu izvedeni pred nadležna pravosudna tijela, kada će biti poznato za što ih se tereti

Objavljeno 03.08.2018
Antonela Verković

Srbijanska policija i suci za prekršaje u Beogradu saslušavaju u petak poslijepodne navijače Hajduka, uhićene zbog sumnje da su oštetili benzinsku postaju u beogradskom predgrađu Vrčin. Na putu do Sofije stali su i ispisivali ustaške grafite te ukrali piće, cigarete i drugu robu.

Hrvatsko Ministarstvo vanjskih i europskih poslova reklo je Hini da putem veleposlanstva u Beogradu prati situaciju i da će poduzimati odgovarajuće mjere.

– Veleposlanstvo čeka punu i službenu informaciju od srbijanskih vlasti o privedenim osobama i okolnostima privođenja. Očekuje se da privedeni hrvatski državljani danas budu izvedeni pred nadležna pravosudna tijela, kada će biti poznato za što ih se tereti – rekli su na Zrinjevcu.

Lokalni mediji prenose da 28 navijača ispituje policija i da će do kraja dana biti izvedeni pred suca za prekršaje.

– Policija im trenutno uzima podatke, nakon čega će se napisati prekršajne prijave zbog kršenja zakona o javnom redu i miru – rekao je novinarima predsjednik prekršajnog suda u Beogradu Milan Marinković.

Srbijanski ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je ranije u petak da je policija je kod nekih navijača pronašla ukradene cigarete, piće i igračke. Zbog nepristojnog, drskog i bezobzirnog ponašanja prijeti im kazna od 30 do 60 dana zatvora, dodao je.

Privedeni će se u roku od osam dana moći žaliti na presudu, ali ona ne odlaže izvršenje.

Beogradski mediji navode kako bi navijači koji su ispisivali grafite s ustaškim znakovljem mogli i kazneno odgovarati.

(Hina)

Tagovi: Beograd, hajduk, navijači, uhićeni,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE