Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Gospodarstvo

Ukidaju se mjere ograničenja za javni prijevoz u linijskom pomorskom prometu

Zbog povoljne epidemiološke situacije u Hrvatskoj Nacionalni stožer više neće izdavati javna priopćenja tijekom vikenda

Objavljeno 16.05.2020
Ivona Amidžić

Nacionalni stožer civilne zaštite odlučio je od 18. svibnja ukinuti mjere ograničenja za javni prijevoz u linijskom obalnom pomorskom prometu, čime će se omogućiti uspostavljanje redovnog voznog reda.

Voditelj Stožera Davor Božinović rekao je u petak na konferenciji za novinare kako s s tim u vezi stavljene izvan snage odluke o izvanrednoj brzobrodskoj liniji Oilib-Silba-Premuda-Zadar, koja je bila uvedena zbog opskrbe otoka, te izvanredna teretna linija Zadar-Ancona.

”Ako Ministarstvo gospodarstva bude pitalo Stožer, dobit će odgovor. Ministarstvo unutarnjih poslova nije nadležno za to”, odgovorio je Božinović upitan hoće li se Vlada smatrati odgovornom ako dođe na otpuštanja radnika na koje je u četvrtak upozorila Hrvatska udruga poslodavaca.

Najavio je da zbog povoljne epidemiološke situacije u Hrvatskoj Nacionalni stožer više neće izdavati javna priopćenja tijekom vikenda.

Božinović je precizirao da je iduća konferencija za medije u ponedjeljak u 14 sati i da će Stožer preko vikenda izdavati priopćenja s najnovijim podacima vezano za eventualno novi broj oboljelih.

(Hina)

foto: screenshot (youtube)

Tagovi: božinović, obalni promet, pidemiološke mjere, pomorski, stožer, ukidanje,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE