Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Sada ljeto

Ultra prošla mirno; intervencije “u standardnim okvirima”

Policija je tako sinoć privela 102 osobe, hrvatskih i stranih državljana, od kojih je 90 zbog droge

Objavljeno 07.07.2018
Alan Srčnik

Prva večer 6. Ultra Europe festivala na splitskom Poljudu prošla je bez većih incidenata, a iz policije i Hitne medicinske pomoći kažu kako su im s petka na subotu intervencije bile “u standardnim okvirima”  i uobičajene za vrijeme trajanja tog festivala.

Uglavnom se radilo o liječnikim intervencijama vezanim uz alkoholiziranost partijanera. Više posla za liječnike bilo je u subotu ujutro kad su u širem pojasu oko stadiona krenuli utvrđivati stanje kod onih koji su ležali na cesti.
“Nismo imali većih problema. Ti mladi ljudi su uglavnom pristojni, dijelu njih naškodio je alkohol i to je sve”, kratko je Hini rekao dežurni liječnik.
Pet liječničkih timova Hitne medicinske pomoći u subotu ujutro “pojačani” su za još jednu ekipu.
U policiji ističu da su intervenirali “u standardnim okvirima” ni više ni manje nego prethodnih godina na Ultra Europe festivalu.
Policija je tako sinoć privela 102 osobe, hrvatskih i stranih državljana, od kojih je 90 zbog droge.
“Prije, za vrijeme i nakon prvog dana javnog okupljanja Ultra Europe 2018 održanog na gradskom stadionu Poljud u Splitu, nisu zabilježeni značajniji sigurnosni događaji, u smislu narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, ozljeđivanja sudionika javnog okupljanja, niti oštećenja imovine. Prijavljena su četiri imovinska kaznena djela”, kazala je Antonela Lolić iz splitske policije.
Osim prekršajnih prijava policija će podnijeti i četiri kaznene prijave za neovlašteno posjedovanje, proizvodnju i trgovanje drogama.
Za pripadnike Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Splita, koji su terenu bili sa 17 gasitelja i četiri vozila, noć na Ultri prošla je iznimno mirno i nisu imali intervencija.

(Hina)

Tagovi: split, ultra,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE