Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Black News

Urednost Čepin: Opremu za čišćenje vrijednu 15.000.000 kuna ima jedino Vodovod

Cijeli taj sustav prepumpnih stanica nadzire Vodovod Osijek - veli Barišić

Objavljeno 23.06.2018
Alan Srčnik

Marija Horvata, Danijela Franjića i Luke Karina više nema! Tragično su preminuli prilikom čišćenja kanalizacijskog sustava u Čepinu. Riječ je o djelatnicima osječke tvrtke Vodovod i čepinske Urednost, a čiji su djelatnici, spašavajući jedan drugog, izlagali sebe smrtnoj opasnosti. Ukupno 4-orica su ušla u sustav, trojica više nisu živa.

Do nesreće je došlo u prepumpnoj stanici kanalizacije koja se nalazi na križanju ulica Papuk i Kalničke, potvrdio je Darijo Premec, glasnogovornik Policijske uprave osječko-baranjske.

Osječki Vodovod, čije je dvoje djelatnika tragično preminulo, već je imao konferenciju za novinstvo i izvijestio javnost svojim analizama događaja, a to je u subotu učinila i čepinska Urednost. Na konferenciji su bili direktor tvrtke Urednost, gospodin Željko Barišić, te nadređeni rukovoditelji Josip Đimber i Ivan Mršo. Progovorio je jedino Željko Barišić …

– Počelo se pričati da smo mi bili odgovorni za to za čišćenje. Mi za to nemamo opremu. Opremu vrijednu 15.000.000 kuna je nabavio Vodovod Osijek. Mi smo od njih naručili tu vrstu radova, znajući kako oni posjeduju opremu, a to je vidljivo iz naružbenice koju smo poslali – počeo je Barišić, nastavljajući kako će novinarima biti podijeljeni raniji računi i narudžbenice, a koje svjedoče kako je za njih taj posao uvijek odrađivao osječki Vodovod.

– Vodovod Osijek je nabavio tu opremu, između ostalog za potrebe prepumpne stanice. Cijeli taj sustav prepumpnih stanica nadzire Vodovod Osijek. Mi ni nemamo pristup tom sustavu. Odbacujemo sve insinuacije da je Urednost bila dužna održavati prepumpnu stanicu – zaključio je Barišić, dodajući još tek rečenicu …

– Zbog istrage ne mogu odgovarati na pitanja – rekao je i otišao.

Dostavljeni dokumenti svjedoče korespodenciji Vodovoda i Urednosti, naručivanju i plaćanju radova. Nazivi pojedinih nisu isti, ali riječ je o različitim tumačenjima jednih i drugih i objedinjenim nazivima cijelih dijelova sustava, a pod koje, jedni tvrde, pripada i prepumpna stanica.

Evidentno je da će konačni sud o ovome donositi istraga.

Tagovi: pogibija, tragedija, urednost, vodovod,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE