Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Sport

Uručene nagrade “Dražen Petrović” za 2018. godinu

Ovo je dvanaesta godina za redom da se darovitim mladim sportašima uručuje nagrada ''Dražen Petrović''

Objavljeno 10.09.2018
Antonela Verković

Na prigodnoj svečanosti u Muzejsko-memorijalnom centru “Dražen Petrović” u ponedjeljak su, dvanaestu godinu za redom, uručene nagrade “Dražen Petrović” darovitim mladim sportašima, a ove godine su ih dobili taekwondašica Nika Klepac i atletičar Marino Bloudek.

Nagrada nosi ime Dražen Petrović u spomen na jednog od najboljih svjetskih košarkaša i nositelja triju olimpijskih odličja (OI Los Angeles 1984., Seoul 1988. i Barcelona 1992.), a  dodijeljene su na 27. obljetnicu utemeljenja Hrvatskog olimpijskog odbora.

Odbor za dodjelu Nagrade “Dražen Petrović”, kojim je predsjedavao veslački olimpijac i dopredsjednik HOO-a Damir Martin, odlučio je da najviše godišnje državno sportsko priznanje za mlade sportaše u 2018. godini dobije taekwondašica Nika Klepac, koja je na juniorskom prvenstvu Europe u Cipru u kategoriji do 59 kg osvojila zlatnu, a na Svjetskom prvenstvu u Tunisu u kategoriji do 63 kg srebrnu medalju, te atletičar Marino Bloudek, koji je na godišnjoj rang listi europske atletike 2017/18 – disciplina 800m dvorana – zauzeo prvo,  a na rang listi Svjetske atletske federacije (IAAF) drugo mjesto.

NAGRADE

Najuspješnija muška momčad je kadetska reprezentacija Hrvatske koja je na Europskom prvenstvu U16 u kolovozu ove godine u Novom Sadu osvojila zlatnu medalju, a nastupila je u sastavu:  Matej Bošnjak, Ivan Perasović, Roko Prkačin, Filip Paponja, Boris Tišma, Lukša Buljević, Hrvoje Majcunić, Ante Perkušić, Dominik Rašić, Tomislav Ivišić, Duje Brala i Mario Krešić.

Na žalost, po prvi put u ovom izboru nije proglašena najuspješnija ženska ekipa mlađih dobnih kategorija jer Odboru za dodjelu nagrada nije pristigla niti jedna nominacija.

Veslačka braća Patrik i Anton Lončarić dobitnici su nagrade u kategoriji najuspješniji sportski par, štafeta ili posada jer su na Europskom juniorskom prvenstvu u Francuskoj osvojili prvo, a na Svjetskom prvenstvu u Češkoj drugo mjesto u dvojcu bez kormilara.

Judašica Ana Viktorija Puliz dobitnica je nagrade u kategoriji najveće nade hrvatskog sporta. Ana Viktorija je na EP u Sarajevu osvojila srebrno odličje u kategoriji do 44 kg te je trenutno prva na kadetskoj rang listi što joj osigurava nastup na OI mladih u listopadu ove godine u Buenos Airesu.

Najvećom nadom hrvatskog sporta proglašen je tenisač Mili Poljičak  koji je na Europskom prvenstvu U14 osvojio drugo mjesto i trenutno je prvi na rang listi Tenis Europa U14.

(Hina)

Tagovi: nagrada ''dražen petrović'', sport,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE