Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Justice

Uskok traži strože kazne za Čehoka, Pataftu i Huljev i ukidanje oslobađajućeg dijela presude

Razlog žalbi su pogrešno i nepotpuno utvrđeno činjenično stanje te odluke o kaznama, izvijestio je Uskok

Objavljeno 22.02.2019
Lucija Tokić

Uskok se žalio na presudu zagrebačkog Županijskog suda u slučaju protiv varaždinskog gradonačelnika Ivana Čehoka i ostalih zbog pogodovanja tvrtkama suoptuženog Davora Patafte, tražeći strože kazne za osuđene okrivljenike i ukidanje presude u oslobađajućem dijelu.

Čehok, Patafta, Narcisa Huljev i trgovačka društva T7 Vis i Winair nepravomoćnom presudom od srpnja prošle godine proglašeni su krivima, dok su Tomislav Kezelj, Hrvoje Vojvoda i tvrtka T7 Grupa oslobođeni.

Tom presudom Čehok je osuđen na dvije godine zbog pogodovanja Pataftovim tvrtkama, dok je Patafta zbog poticanja na zlouporabu položaja osuđen na godinu i osam mjeseci zatvora.

Osim njih na djelomično uvjetnu kaznu od godine i pol osuđena je i članica uprave Pataftinih tvrtki Narcisa Huljev koja će u zatvoru provesti devet mjeseci, a ostatak na uvjetnoj slobodi. Huljev, osim toga, mora platiti i kaznu od 450.000 kuna.

Vrhovnom sudu Uskok je predložio da djelomično ukine presudu u oslobađajućem dijelu te da preinači presudu u dijelu osporenih odluka o kaznama i okrivljenicima izreče strožu kaznu od one na koju su osuđeni prvostupanjskom presudom.

Uskok je žalbu podnio zbog bitne povrede odredaba kaznenog postupka, smatrajući da prvostupanjski sud u presudi nije naveo razloge o odlučnim činjenicama te da su razlozi o odlučnim činjenicama potpuno nejasni i u znatnoj mjeri proturječni.

Razlog žalbi su pogrešno i nepotpuno utvrđeno činjenično stanje te odluke o kaznama, izvijestio je Uskok.

Zbog te afere Čehok je u srpnju 2014. dao ostavku na gradonačelničku dužnost, iz istražnog zatvora u Remetincu gdje je proveo više od mjesec i pol dana.

Riječ je o optužnici koja je, iz drugog pokušaja, potvrđena u prosincu 2012. nakon što je Uskok detaljnije obrazložio zašto smatra da su se Čehok, varaždinski poduzetnik Patafta i ostali udružili zbog počinjenja kaznenog djela. Optužnica je, međutim, ponovno mijenjana i u svibnju prošle godine kada je Uskok odustao od optužbi za udruživanje, a smanjen je i iznos moguće štete koja se u prvoj optužnici procjenjivala na gotovo 50 milijuna kuna.

(Hina)

foto: YouTube (screenshot)

Tagovi: Davor Patafte, Ivan Čehok, Narcisa Huljev, presuda, uskok, žalba,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE