Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Best choice

Uskrsni darovi iznenadili djecu u Petrinji, Glini i Sisku

"Cvjetna nedjelja je bila prigoda da darujemo djecu iz kontejnerskih naselja i za tu prigodu smo prikupili darove, kako bi im blagdan Uskrsa učinili što ljepšim"

Objavljeno 29.03.2021
Ivona Amidžić

Kako bi obradovao najmlađe, te im dao do znanja kako nisu zaboravljeni, Hrvatski crveni križ je na potresom stradalom području, podijelio oko 300 uskrsnih darova.

Predstavnici HCK-a, kojima su se priključili i popularni Crveni nosovi, klaunovi-liječnici, kako bi zabavljali djecu, u nedjelju su obišli mališane u kontejnerskom naselju u Petrinji, šatoru Crvenog križa u Glini, te kolektivnog smještaja u Sisku. Također su darovi pripremljeni i za male štićenike SOS Dječjeg sela u Lekeniku.

“Cvjetna nedjelja je bila prigoda da darujemo djecu iz kontejnerskih naselja i za tu prigodu smo prikupili darove, kako bi im blagdan Uskrsa učinili što ljepšim. Doba blagdana u nama pobuđuje najljepše osjećaje, ali nažalost i tjeskobu, pa smo organizirali ovu akciju, koju su omogućili naši vrijedni donatori. Zahvaljujući njima, pripremili smo oko 300 darova, koje ćemo danas podijeliti”, rekao je izvršni predsjednik HCK-a Robert Markt.

Kao sponzori, akciji su se odazvali Narodne novine, IKEA, Nestle i Saponija. Ova aktivnost dio je programa psihosocijalne podrške koju HCK već neko vrijeme provodi na potresom pogođenom području.

(Hina)

foto: unsplash

Tagovi: Crveni križ, darovi, djeca, hck, potres, Uskrs,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE