Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Lifestyle&Tech

Uz ‘Crvene šatore’ žene ne moraju brinuti da će im menstruacija pokvariti odlazak na festival

Crveni šatori omogućuju ženama da se povuku iz kaosa festivala, pohađaju radionice i odmaraju uz 'prigodno' piće Bloody Mary.

Objavljeno 19.09.2018
Antonela Verković

Ženama nerijetko mjesečnica predstavlja prepreku ukoliko idu na neki važan događaj… Ograničene su u izboru ‘outfita’, moraju puno više paziti, bolove da i ne spominjemo… Iako je mjesečnica i dalje problem ukoliko je riječ o odlasku na vjenčanje, kupanje ili nešto slično – festivali više nisu problem, dapače, žene s mjesečnicom imaju svoj posebni kutak!

Crveni šatori već su popularni u Sjedinjenim Državama i Velikoj Britaniji, a sada se uvode i u Njemačkoj kako bi se djevojkama koje imaju mjesečnicu olakšao boravak na festivalima, ali i skinula stigma s prirodnog ciklusa.

Premazani crvenom bojom, šatori su posebno dizajnirani za žene koje imaju mjesečnicu i omogućuju im da se povuku iz kaosa koji prati festivale.

Za to vrijeme mogu pohađati radionice, a na raspolaganju su im i besplatni higijenski proizvodi te piće ”Bloody Mary” koje imenom asocira na mjesečnicu.

“Stvaramo mjesta gdje se žene mogu okupiti”, kaže Katharina “Kaddie” Rothe  iz kreativne agencije Goalgirls sa sjedištem u Berlinu.

Festivalski šatori za mjesečnicu imaju i drugu svrhu, a ta je skinuti stigmu s menstruacije.

“Ne biste se trebali sramiti kada imate mjesečnicu”, kaže Rothe pa dodaje “Muškarci su dobrodošli, sve se svodi na edukaciju”.

Prvi ‘crveni šator’ niknuo je na berlinskom Tech Open Air festivalu u lipnju,  a sada se takva mogućnost pruža i publici na festivalu Melt u saveznoj pokrajini Saska-Anhalt te Lollapalooza u Berlinu.

(Hina)

FOTO: Pixabay

Tagovi: crveni šator, festivali, mjesečnica,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

Vezane vijesti

Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE