Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Justice

Varaždinska županija osudila napad učenika na profesora

Županija je izrazila "gnušanje" nad činom učenika Elektrostrojarske škole Varaždin, koji je u ponedjeljak nasrnuo na vjeroučitelja

Objavljeno 03.10.2018
Josipa Maksimović

Varaždinska županija je osudila napad učenika Elektrostrojarske škole na profesora i pozvala Ministarstvo znanosti i obrazovanja da donese strože kriterije za izricanje pedagoških mjera, kako bi se ojačala disciplina u školama i omogućila prevencija takvih događaja.

“Smatramo da je krajnje vrijeme da se zaštite nastavnici, ravnatelji i svi ostali djelatnici škola. Pozivamo Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH da donese strože kriterije za izricanje pedagoških mjera, kojima bi se ojačala disciplina te omogućilo preventiranje i sankcioniranje nemilih događaja u školama”, ističe se u priopćenju Varaždinske županije.

Izrazivši podršku ravnatelju koji je postupio u skladu s ovlastima, iz Županije ističu da je ravnateljima potrebno dodijeliti veće ovlasti vezane uz cjelokupnu organizaciju rada u školi.

“Nažalost, ovaj nemili događaj nije prvi takav slučaj, nego su slični događaji sve češći zbog čega je nužno hitno reagirati”, poručuju iz Varaždinske županije.

Učenik Elektrostrojarske škole Varaždin, kako prenose mediji, u ponedjeljak je nasrnuo na vjeroučitelja, kada se nakon razgovora sa školskim psihologom na kojemu su bili i njegovi roditelji i razrednica, vratio na nastavu. Razgovor sa psihologom održan je zbog učenikova problematičnog ponašanja, a nakon napada na vjeroučitelja učenik je isključen iz škole.

(Hina)

Tagovi: Elektrostrojarska škola, napad, psiholog, Varaždin, vjeroučitelj,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE