Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Sada ljeto

Večernji: Kako se pravilno zaštititi od sunca i uživati u prednostima sunčanja

Objavljeno 08.06.2018
Alan Srčnik

Piše Večernji.hr … Već kraće sunčanje ruku, nogu i lica potaknut će stvaranje vitamina D. Ovaj je vitamin prije svega zaslužan za zdravlje kostiju i prevenciju stanja kao što je smanjena gustoća kostiju. Sunce dokazano podiže i razine serotonina u mozgu i pozitivno utječe na raspoloženje. Sunčeve zrake su blagotvorne i kod psorijaze, ekcema i drugih kožnih oboljenja.

Držite se liječničkih preporuka

Kao i svaku terapiju, terapeutsko djelovanje sunca valja dozirati. Pripazite ako koristite lijekove ili pripravke kao što je čaj od gospine trave, a koji izazivaju povećanu osjetljivost kože. Izbjegavajte sunce između 11 i 16 sati. Vlasište sakrijte ispod šešira, a oči zaštitite sunčanim naočalama.

Odaberite proizvode s potpunom zaštitom

Pola sata prije sunčanja kožu obilno namažite proizvodom za zaštitu od cijelog spektra sunčevih zraka. Olival SunMilk linija mlijeka za tijelo izvrstan je primjer cjelovite zaštite od sunca. Temelji se na kombinaciji mineralnih i kemijskih filtera s faktorom zaštite od 15 do 50 pa pouzdano štiti i od UVA i UVB zračenja. Linija je prilagođena i osjetljivijoj koži koju hrani njegujućim sastojcima poput kakao maslaca i maslinovog ulja.

Više …

Tagovi: sunčanje,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE