Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Sport

Velika Gorica: Sve je bio dogovoreno, doček je otkazao sam Brozović

Brozovićev otac ljut: ''Roditelji zahvalite svojoj djeci na podršci, svima Vama i NEKA PATI KOGA SMETA. Evo nisam izdržao, plačem i pišem svima Vama. Večeras će OKUJE GORJETI.'' - naveo je

Objavljeno 19.07.2018
Antonela Verković

Ured gradonačelnika Velike Gorica objasnio je u četvrtak okolnosti koje su dovele do odgode, a potom i otkazivanja dočeka hrvatskog nogometnog reprezentativca Marcela Brozovića u ponedjeljak u Velikoj Gorici, navodeći kako je doček otkazao sam Brozović.

Doček je dogovoren za ponedjeljak u Parku dr. Franje Tuđmana, no nakon što su stigle prognoze za loše vrijeme sve je prebačeno u gradsku četvrt Kurilovec, gdje je Marcelo napravio prve nogometne korake, kako ljudi ne bi pokisli.

No, tijekom prijepodneva Marcelo je otkazao, pojasnio je okolnosti Nenad Črnko, član Izvršnog odbora HNS-a koji je dogovore oko organizacije zajedno sa zamjenikom gradonačelnika Ervinom Kolarecem i i Ivanom Brozovićem, ocem Marcela Brozovića, započeo već u Moskvi.

“Kako sam ja bio u avionu s njegovim ocem i suprugom odmah po spuštanju sam zamolio obrazloženje odbijanja, gdje mi je tata decidirano odgovorio ‘Kakav sad Kurilovec, mi to odbijamo'”, navodi Črnko i dodaje da je također odbijen prijedlog da se doček pomakne na utorak ili srijedu.

“Zamolio sam ga da još jednom razmisli i kontaktira Marcela jer to nije u redu prema ljudima koji ga poštuju kao sportaša. On mi je rekao doslovno ovako: ‘Ja ti tu ne mogu pomoći, niti se hoću miješati, Marcelo je tako odlučio i to se više ne može promijeniti'”, tvrdi Črnko u priopćenju.

Ljutnja Brozovićeva oca

Nakon veličanstvenih dočeka reprezentativaca u Zagrebu i drugim gradovima, otkazivanje dočeka Brozovića razljutilo je njegova oca koji je na svojoj facebook stranici napisao: “Dragi naši, NAŠ PONOS, sela Okuja, Italije, samo nije zaslužio da bude i Vaš ponos, Grada Velike Gorice. Roditelji zahvalite svojoj djeci na podršci, svima Vama i NEKA PATI KOGA SMETA. Evo nisam izdržao, plačem i pišem svima Vama. Večeras će OKUJE GORJETI”.

Doček je na kraju ipak organiziran u jednom restoranu u selu Okuje za mještane, širu obitelj i prijatelje.

O organizaciji dočeka oglasili su se i gradonačelnik Velike Gorice Držane Barišić i zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec, koji ističu da su ponosni na Marcela Brozovića.

“Naš Turopoljski top zaslužio je doček, koji su pripremali Velika Gorica i Turistička zajednica Grada. Žao mi je sto se dogodio splet okolnosti u kojem ovo postaje priča, umjesto da su priča naši nogometaši”, priopćio je Barišić uz napomenu da je otvoren za svaki razgovor s Marcelom i obitelji Brozović.

Kolarec pak navodi kako je s Ivanom Brozovićem bilo sve dogovoreno, glazbeni sastav, film o najljepšim trenucima Marcela na svjetskom prvenstvu, posebno opremljeno vozilo s razglasom, vatromet… “Naše su namjere bile najbolje, a iza toga i dalje stojimo. Kao Grad ponosni smo na sve što je Marcelo postigao”, priopćio je.

Da je Grad organizirao doček i da je obitelj Brozović bila upoznata s time svjedoči i objava Marcelove supruge Silvije Brozović na facebooku, zaključuje se u priopćenju Ureda gradonačelnika Velike Gorice.

(Hina)

Tagovi: doček nogometaša, marcelo brozović, Velika Gorica,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE