Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Lifestyle&Tech

VGA: Natječaj za izlaganje na skupnoj izložbi

Izložba će se održati od 14. do 20. prosinca 2020. godine kao “virtualna” izložba u fizičkom prostoru

Objavljeno 19.11.2020
Darija Kovačić

Virtualna Galerija Akademija raspisuju natječaj za izlaganje na skupnoj izložbi koja će se održati u četiri hrvatska grada, točnije u Mini kinu Jadran (Rijeka), Galeriji Knifer (Osijek) , Klub zoni (Split) i Galeriji Prozori (Zagreb).

Pozivaju sve studente/ice umjetničkih akademija u Rijeci i Osijeku, Splitu i Zagrebu, kao i one koji su diplomirali u tekućoj godini da se prijave za izlaganje na grupnoj izložbi naziva VGA02.

Izložba će se održati od 14. do 20. prosinca 2020. godine kao “virtualna” izložba u fizičkom prostoru gdje će radovi biti predstavljeni putem forme fotografije i/ili videa. Ovim putem autori/ice mogu prijaviti svoj rad ili seriju radova u svim tehnikama zaključno s 29. studenim 2020. godine.

“Ova nas je godina sve iznenadila, a proces prilagodbe na ukupnu situaciju još uvijek traje. Odlučili smo prihvatiti povećavanu virtualnost svakodnevice, ali i uključiti sigurnost otvorenog prostora. Kao i dosad, VGA02 nije tematski niti medijski ograničena izložba, već prihvaća sve forme izražavanja s jedinim naglaskom na cjelovitost, promišljenost i kvalitetu umjetničkog rada.

Radovi će biti prezentirati putem reprodukcija i/ili videa, ukoliko sami nisu plod digitalne tehnologije. Ako smatrate da vaša dokumentacija nije dovoljno kvalitetna – ne brinite – jer ćemo vam, po potrebi, omogućiti svoju tehničku podršku. Radovi će biti prikazani putem montiranog videa koji će zadirati u javne prostora grada i tako aktivirati čak i “prisilnog” promatrača.

Projicirane umjetničke radove ili serije radova pratit će tekstualni opis, odnosno sadržaj kojim će novinari i novinarke portala Kulturflux prethodno medijski predstaviti umjetnike i njihov rad.

Prijavnica sadrži sljedeće informacije:

– osnovne podatke prijavitelja/ice

– životopis

– opis ili izjavu o radu (do 1,000 znakova)

– tehnički opis rada

– kvalitetne fotografije i/ili snimke rad

Organizator osigurava:

– promociju izložbe

– dizajn i tisak deplijana

– medijsko predstavljanje svakog izlagača/ice na portalu Kulturflux”, piše u priopćenju VGA.

Prijave se primaju putem Google Formsa do 29. studenog 2020. godine. Rezultati natječaja bit će objavljeni do najkasnije 1. prosinca.
https://forms.gle/TGvvyj9vfNVLW3of9

 

Tagovi: akademija, galerija, izložba, studneti, virtualna izložba,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE