Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Video

VIDEO: Duga je noć pred nama – isključene HAK-ove kamere koje snimaju “kritičan” granični prijelaz Maljevac

Što se to tamo zapravo događa, pitamo se svi. Je li u pitanju policijska brutalnost, ili se broj migranata drastično povećava? Pogledajte video i uvjerite se sami...

Objavljeno 24.10.2018
Josipa Maksimović

Na graničnom prijelazu Maljevac, nalazi se oko 200-tinjak migranata, a hrvatska je policija “pripravna u svakom trenutku zaustaviti pokušaje ilegalnog prelaska hrvatske državne granice”, izjavila je ranije glasnogovornica Ministarstva unutarnjih poslova RH, Marina Mandić.

Hladnoća je uzela maha pa su ilegalni migranti postavili šatore i zapalili vatru kako bi se ugrijali. Hrvatska je policija i dalje na terenu, na području rijeke Gline i duž mosta.

Iz MUP-a RH su demantirali objave na pojedinim novinskim portalima, da je hrvatska policija na granicu dovela vodene topove.

Dvojica hrvatskih policajaca koji su lakše ozlijeđeni u zadržavanju proboja ilegalnih migranata preko graničnog prijelaza, zatražili su liječničku pomoć, no sada su dobro  i oporavljaju se od ozljeda, dodala je.

Naime, prilikom postupanja bosansko-hercegovačke policije koja je migrante odmicala od same granične crte prema dubini svog teritorija, skupina migranata krenula je izravno prema hrvatskoj policiji, koja je odbila pokušaj nasilnog nezakonitog ulaska u Hrvatsku. Potom su migranti bacali kamenje i druge predmete na pripadnike hrvatske policije i dvojicu lakše ozlijedili.

Iz MUP-a ističu kako je u potpunosti  netočna informacija koja se pojavila u pojedinim medijima, da su pripadnici hrvatske policije u jednom trenutku ušli na teritorij Bosne i Hercegovine. “S kolegama iz Bosne iz Hercegovine u stalnom smo kontaktu te pratimo sva događanja od sigurnosnog značaja”, stoji u priopćenju.

ŠTO SE TO TAMO ZAPRAVO DOGAĐA?

Ipak, kako Index.hr izvještava, stvari su, čini se, ipak “malo” kompliciranije od onoga što nam je “servirano”.

HAK-ove kamere, isključene su baš na području koje snima taj granični prijelaz, a kao uzrok tome, navode se tehnički problemi.

Kolike su šanse da su u cijeloj državi nastali tehnički problemi baš na tom području? Jesu li kamere “nastradale” u okršaju policije i migranata? Ili je pak javnosti uskraćen pogled u zbivanja tog područja?

“U pitanju su tehnički problemi. Nikad prije, ali, eto, “ne znaju” kako su se baš danas “pokvarile” te kamere, kako ne kuže da građani nisu idioti.. bar ne svi? Ili im uopće nije stalo do toga kako će građani ovo protumačiti. :/

Ako postupaju u skladu sa zakonom i ovlastima koje imaju, zašto su kamere isključene? Zakonito postupanje nitko ne bi kritizirao, niti osuđivao; svima je jasno da se granice moraju čuvati. Znači da nije zakonito postupanje. 

Sad će opet strani mediji pisati o brutalnosti naše policije.”, stoji u jednom od komentara na Facebooku.

Pogledajte video i bit’ će vam jasno da stvari uopće nisu “pod kontrolom”, kako se to uporno prikazuje na van…

Izvor: Hina/Index.hr/Facebook/YouTube (Dnevni avaz)

Tagovi: bih, granica, hrvatska, migranti, MUP,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE