Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Viralno

VIDEO: Kupac će dati 1,4 milijuna eura za Banksyjevo uništeno djelo

Moderna legenda Banksy, napravio je "autodestruktivno" platno - anonimni kupac je na aukciji ipak odlučio kupiti djelo

Objavljeno 12.10.2018
Josipa Maksimović

Anonimni kupac ipak će platiti 1,4 milijuna eura za Banksyjevo djelo na platnu, koje je skrivenim automatskim rezačem bilo djelomično izrezano u trake nakon što je na dražbi objavljena njegova prodaja, objavila je dražbovna kuća Sotheby’s u četvrtak.

“Kad je prošlog tjedna nakon udarca čekićem objavljena prodaja i odmah nakon toga platno izrezano, prvo sam bila u šoku no postupno sam počela shvaćati da mogu posjedovati dio povijesti umjetnosti”, kazala je nova vlasnica, prema dražbovnoj kući.

Sotheby’s kaže kako je nova vlasnica djela iz 2006. “Djevojčica s balonom”, opisana samo kao “europska kolekcionarka i dugogodišnja klijentica Sotheby’sa”, odlučila kupiti djelo.

Banksy je objavio da je ugradio skriveni rezač u veliki okvir slike i aktivirao ga je nakon što je djelo prodano 5. listopada pred iznenađenim sudionicima dražbe.

Djelo je preimenovano u “Ljubav je u kanti” što je potvrdila tvrtka Pest Control u vlasništvu Banksyja čiji je identitet tajan, objavio je Sotheby’s.

Na svoju je internetsku stranicu postavio snimku rezanja platna što je izazvalo spekulacije da je osobno nazočio dražbi.

“Djevojčica s balonom” je u anketi provedenoj 2017. među kritičarima, proglašena nadražim britanskim umjetničkim djelom, naveo je Sotheby’s.

(Hina)

Izvor: YouTube

Tagovi: Banksy, djelo, grafiti, umjetnik,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE