Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Trending

Video: Skupina “Pravda za Davida” ponovno se okupila u Banjoj Luci

Davidov otac predvodio prosvjednike i pozvao okupljene da se ne sukobljavaju s policijom

Objavljeno 26.12.2018
Lucija Tokić

Pripadnici skupine “Pravda za Davida” ponovo su danas navečer stigli na Trg Krajine u Banjoj Luci kako bi tražili otkrivanje istine o smrti mladića Davida Dragičevića, no tamo su ih dočekali deseci pripadnika temeljne i interventne policije i zabranili im zadržavanje.

Prosvjednike koji su uzvikivali “Pravda za Davida” je predvodio Davor Dragičević, otac pokojnog mladića, a on je okupljene pozvao da se ne sukobljavaju s policijom te ih je potom poveo u prosvjednu šetnju banjolučkim ulicama kroz središte grada te prema rječici Crkvena gdje je u ožujku pronađeno Davidovo tijelo.

“Večeras hodamo Davidovim stazama”, poručio je Davor Dragičević dodajući kako ga nikakve prijetnje niti represija neće zaustaviti u nastojanjima da otkrije istinu o odgovornima za smrt njegova sina.

Kazao je kako nitko iz skupine “Pravda za Davida” ne želi izgrede niti sukobe te je pozvao policiju da bez oklijevanja privede svakoga tko bi posegnuo za nasiljem.

Dragičević je prije podne pušten iz pritvora u kojemu je zadržan 24 sata nakon što je jučer uhićen. Saslušan je u okružnom tužiteljstvu koje protiv njega vodi istragu pod sumnjom da je počinio kazneno djelo ugrožavanja sigurnosti ministra policije RS Dragana Lukača.

Među okupljenima danas su ponovno bili i čelnici oporbe Branislav Borenović iz Partije demokratskog progresa (PDP) i Vukota Govedarica iz Srpske demokratske stranke (SDS) ali su obojica istaknuli kako tamo nisu došli kao političari nego kao roditelji koji daju potporu nastojanjima da se pronađu i kazne ubojice Davida Dragičevića.

Davor Dragičević je najavio i kako će u Banjoj Luci uskoro biti održano novo veliko okupljanje članova skupine.

(Hina)

foto: YouTube (screenshot)

Tagovi: 'pravda za davida', banja luka, david dragičević, davor dragičević, prosvjed,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE