Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Lokalne vijesti

Virovitičko-podravska županija u zadnja 24 sata bilježi četiri novozaražene osobe

Radi se o dvije maloljetnice, jednoj studentici i jednom zdravstvenom djelatniku

Objavljeno 04.09.2020
Ivona Amidžić

Virovitičko-podravska županija u posljednja 24 sata bilježi četiri novozaražene osobe virusom SARS-CoV-2 – dvije maloljetnice,  jednu studenticu i jednoga zdravstvenog djelatnika, izvijestio je Županijski stožer civilne zaštite.

Dvije maloljetnice – jedna učenica osnovne, a druga srednje škole – povezane su sa svatovima u kojima je do sada već zaraženo deset osoba. Svi zaraženi imaju blage simptome bolest dok je zdravstveni djelatnik asimptomatski.

U posljednja 24 sata testirano je 125 osoba od kojih je 115 negativno a za šestero se još čekaju rezultati. Dio testiranih su kontakti jednoga zdravstvenog djelatnika i jedne pacijentice.

Iz Opće bolnice Virovitica priopćili su da je 36 djelatnika zdravstvenoga i pratećeg osoblja u samoizolaciji.

“Sve njih i njihove kontakte testiramo, kako bismo što prije detektirali eventualno pozitivne na korona virus”, rekao je Dinko Blažević, ravnatelj Opće bolnice Virovitica. Dodao je kako zbog toga ni jedan bolnički odjel nije zatvoren

Od početka epidemije na području Virovitičko-podravske županije testirano je 3646 osoba, 79 se zarazilo, 46 oporavilo, a jedan je muškarac umro.

(Hina)

foto: screesnhot

Tagovi: covid, koronavirus, oboljeli, pozitivni, virovitica, zaraženi,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE