Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Lifestyle&Tech

Više od 1000 volontera Caritasa podijelilo 100 šlepera hrane i odjeće

Donacije, kao i volonteri, pristigli su iz cijele Hrvatske te inozemstva i u kratkom vremenu napravili bezbroj kilometara

Objavljeno 04.01.2021
Ivona Amidžić

Više od tisuću volontera Caritasa je tijekom šest dana u Sisačko-moslavačkoj županiji sortiralo i podijelilo oko 100 šlepera pomoći za potresom nastradale stanovnike.

“Tijekom šest dana preko 1000 volontera sortiralo je i podijelilo kroz tri distribucijska centra oko 100 šlepera hrane, higijenskih potrepština, odjeće, obuće, grijalica, agregata, šatora te raznog građevinskog materijala”, izvijestili su u nedjelju iz Sisačke biskupije.

Donacije, kao i volonteri, pristigli su iz cijele Hrvatske te inozemstva i u kratkom vremenu napravili bezbroj kilometara kako bi pomoć stigla u svako selo. Caritas je putem svojim donatora osigurao i mobilne kućice te opremu koja je za njih neophodno potrebna, a u suradnji s tvrtkom APIOS osigurano je i gorivo za agregate, stoji u priopćenju.

Iz Sisačke biskupije istaknuli su da volonteri i djelatnici biskupijskog Caritasa i dalje danonoćno i neumorno pomažu potrebitima.

Nedjelju, 3. siječnja počeli su s misnim slavljem u bazilici sv. Kvirina u Sisku koje je predvodio sisački biskup Vlado Košić i koji je zahvalio svim volonterima te im poručio kako je ovo prilika za iskazati ljubav prema bližnjem u potrebi, kako je to Isus učio.

U priopćenju su istaknuli kako će Caritas i u narednim danima pomagati nastradalima u potresu.

(Hina)

foto: screenshot

Tagovi: Caritas, pomoć, potres, šleperi, volonteri,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE