Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Lifestyle&Tech

Vježbanje nas čini sretnijima više nego novac

Tako tvrde znanstvenici... :D

Objavljeno 08.04.2019
Lucija Tokić

Veza između vježbanja i sreće je toliko snažna, da nadmašuje čak i sreću kada dobijemo veću plaću, pokazali su rezultati nove studije.

Znanstvenici s Yalea i Oxforda prikupili su podatke o fizičkoj aktivnosti i emocionalnom blagostanju u istraživanju u kojem je sudjelovalo više od 1,2 milijuna Amerikanaca, piše Stylist.

 

Sudionike su pitali koliko su se često osjećali mentalno loše u posljednjih 30 dana, na primjer, zbog stresa, depresije ili emocionalnih problema te su isto tako bili pitani i o visini prihoda. Rezultati, objavljeni u časopisu The Lancet, pokazuju da su se fizički neaktivni ljudi osjećali lošije u prosjeku 18 dana više od onih koji su redovito vježbali.

Još je zanimljivija činjenica da su se fizički aktivni sudionici osjećali jednako dobro kao i oni koji nisu vježbali, ali su zarađivali 25.000 dolara godišnje više od njih.

Isto tako, ne morate pretjerivati u vježbanju da bi dosegnuli visoku razinu sreće. Primjerice, samo 17 minuta šetnje u prirodi ima pozitivan učinak na vaše cjelokupno zdravlje i dobrobit.

Već je ranije utvrđeno da postoji veza između dobrog raspoloženja i vježbanja, ali ovo je prvi put da se u taj odnosu uveo i novac.

Viši dohodak čini nas sretnijim – ali utjecaj vježbanja može nadmašiti to, čak i sa svim blagodatima i udobnostima koje donosi novac, tvrde znanstvenici.

foto: Pixabay (ilustracija)

Tagovi: novac, sreća, vježbanje,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE