Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Sport

VLADA Plenković čestitao nogometnoj reprezentaciji na plasmanu u finale

"Iskrene čestitke hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji, izborniku Zlatku Daliću, vodstvu Hrvatskog nogometnog saveza na fascinantnom uspjehu za hrvatski sport i nogomet i promidžbu zemlje", rekao je Plenković na sjednici Vlade

Objavljeno 12.07.2018
Antonela Verković

Predsjednik Vlade Andrej Plenković čestitao je u četvrtak hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji, koja se pobjedom nad Engleskom plasirala u finale Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, ustvrdivši da se radi o fascinantnom uspjehu koji je bez ikakvog presedana, globalno gledajući, najveća promocija Hrvatske.

“Iskrene čestitke hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji, izborniku Zlatku Daliću, vodstvu Hrvatskog nogometnog saveza na fascinantnom uspjehu za hrvatski sport i nogomet i promidžbu zemlje”, rekao je Plenković na sjednici Vlade na koju su ministri došli obučeni u dresove hrvatske nogometne reprezentacije te aplauzom nagradili uspjeh nogometaša.

“Mislim da smo svi svjesni da u današnje vrijeme 21. stoljeća, u vrijeme interneta i komunikacija, ovo što se jučer dogodilo u Moskvi po meni je bez ikakvog presedana, globalno gledajući, najveća promocija Hrvatske”, kazao je.

Uspjeh, srce, znanje, iskustvo, pobjednički mentalitet, snaga preokreta, sve što su naši nogometaši jučer demonstrirali je zaista inspirativno, pa ljudi diljem zemlje i u dijaspori osjećaju ogroman ponos zbog toga, dodao je.

Nužno je naći rješenje za nacionalni nogometni stadion

Plenković je dojma da su se s Hrvatskom identificirali brojni nama prijateljski narodi i susjedne zemlje koje u tome vide uspjeh “koji govori o snazi zemlje koja nije baš velika zemlja, ali ima veliko srce, hrabrost, entuzijazam i ove mladiće koji su otišli korak dalje od briljantne 1998. sa Ćirom Blaževićem”.

“To potvrđuje da smo u 20 godina postali nogometna sila i da ćemo vjerojatno nakon ovoga sami sebe gledati kao zemlju nogometnog autoriteta, a ne nekakvog autsajdera, i to stvarno Hrvatska danas s ovakvim igračima, stilom igre i vodstvom sigurno može”, ustvrdio je premijer.

Nužnim ističe pronalazak dugoročnog rješenja za nacionalni nogometni stadion. “Mislim da to hrvatska reprezentacija zaslužuje i na taj način možemo poslati poruku nogometašima, posebno mladim generacijama da se i dalje bave sportom”, dodao je.

To je zadnji put da se sjednica Vlade ove godine održava u dvorani “Ban Jelačić” s obzirom da kreće obnova koja će trajati šest mjeseci. Za to vrijeme sjednice će se održavati u svečanoj dvorani gdje se održavaju konferencije za novinare.

“Nakon više od deset godina pokušaja, priprema – tehničkih, političkih, proračunskih i svih ostalih, uspjeli smo zahvaljujući angažmanu tajništva Vlade i Ureda za opće poslove dogovoriti da od sutra kreću radovi na renoviranju dvorane”, kazao je Plenković, istaknuvši da se radi o nužnom zahvatu i da je sve napravljeno sukladno javnoj nabavi i u dogovoru s konzervatorima.

(Hina)

Tagovi: andrej plenković, sp18,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE