Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Politika

Vrdoljak najavio:” Svima jeftinije meso”! Pa i Kolindi, čiji novi mandat osobno ne bi podržao

Vrdoljak izjavio kako ne bi podržao drugi mandat Kolinde Grabar-Kitarović, a porezna reforma će donijeti ''svima jeftinije meso''.

Objavljeno 06.08.2018
Antonela Verković

Srbijanski predsjednik Vučić je u subotu u Bačkoj Palanci na središnjem komemorativnom skupu u povodu Dana sjećanja na stradale i izbjegle Srbe, rekao da je “Hitler htio svijet bez Židova, Hrvatska je željela Hrvatsku bez Srba”.

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak u ponedjeljak je apsolutno neprimjerenom ocijenio izjavu srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića, koji je ‘prozvao’ Republiku Hrvatsku zbog proslave oslobodilačke operacije ‘Oluja’ 1995. te ju čak usporedio s nacističkom Njemačkom – poručivši Vučiću da ne optužuje druge za svoje greške iz prošlosti.

– Ono što je Vučić napravio, a to bi trebali ne činiti, je da svoje greške iz prošlosti opravdavaš optužujući druge. Treba razmišljati o tome kako život Hrvata i Srba i drugih hrvatskih građana i u Hrvatskoj i u Srbiji učiniti boljim na osnovu suradnje, razgovora pa i kompromisa – rekao je Vrdoljak novinarima na zagrebačkom Mirogoju upitan za komentar Vučićeve izjave vezano za vojno-redarstvenu operaciju ‘Oluju’ kojom je Hrvatska u kolovozu 1995. oslobodila okupirana područja svoje države.

Vrdoljak smatra da paušalne i loše izjave srbijanskog predsjednika pokazuju kako to izgleda kada se trenutnom emocijom želi voditi državu i onda to ima posljedice na regionalnu politiku.

Upitan bi li HNS predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović dao potporu za drugi mandat, Vrdoljak je odgovorio kako je prerano govoriti o predsjedničkim izborima a o tome će odlučiti tijela stranke. Osobno, dodao je, ne bi je podržao.

 VRDOLJAK

Vezano za poreznu reformu i pitanje hoće li tom reformom samo oni s najvećim plaćama dobiti najviše, rekao je – “Svi će jeftinije plaćati meso”.

Vrdoljak je, zajedno s izaslanstvom HNS-a, položio vijenac i zapalio svijeće na grobu osnivačice i doživotne predsjednice HNS-a Savke Dabčević-Kučar, u povodu devete obljetnice njezine smrti.

U izjavi novinarima kazao je da je od Dabčević-Kučar naučio kako u politici “Hrvatsku uvijek moraš staviti ispred svog osobnog političkog interesa ili stranačkog interesa”.  Također, dodao je, kada se donose političke odluke, to ne treba raditi na osnovu trenutne emocije ili na osnovu toga što javnost očekuje o tome – već kakvi će biti dugoročni rezultati tih odluka.
Vrdoljak je istaknuo i da su Dabčević-Kučar razni ljudi u različitim vremenima svrstavali desno ili lijevo, a ona je samo Hrvatsku vukla naprijed. – To je jedan od temelja sadašnje i buduće politike HNS-a. Ni desno, ni lijevo nego samo naprijed – rekao je.

(Hina)

Tagovi: aleksandar vučić, ivan vrdoljak, oluja,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE