Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Justice

Vrhovni sud odbio Mamićev zahtjev za izuzeće privremenog predsjednika osječkog Županijskog suda

Izuzeće Rašića kao „suca ovlaštenog za obavljanje poslova sudske uprave“ Mamićeva obrana zatražila je 19. lipnja

Objavljeno 16.07.2018
Alan Srčnik

Vrhovni sud odbio je zahtjev Zdravka Mamića za izuzećem privremenog predsjedn­ika osječkog Županijskog suda Ante Rašića uz zaključak da on nije sudjelovao u donošenju bilo kakvih odluka vezanih uz Mamićeve sudske postupke.

Izuzeće Rašića kao „suca ovlaštenog za obavljanje poslova sudske uprave“ Mamićeva obrana zatražila je 19. lipnja. Tada su istaknuli da traže izuzeće svih sudaca Županijskog suda u Osijeku koji su sudjelovali u donošenju bilo koje odluke protiv Mamića kao okrivljenika.

Zakona o kaznenom postupku pripisuje da o zahtjevu za izuzećem predsjednika suda odlučuje Vrhovni sud koji je utvrdio da ne postoje okolnosti „koje izazivaju sumnju u njegovu nepristranost“ jer nije sudjelovao ni u jednom od Mamićevih slučajeva koji se vode na tom sudu.

Bivši čelnik i sadašnji savjetnik NK Dinama nepravomoćno je u lipnju osuđen na šest i pol godina zbog izvlačenja oko 116 milijuna kuna iz kluba te nanošenje štete državnom proračunu od 12,2 milijuna kuna.

Uoči izricanja presude na osječkom sudu Mamić je pobjegao u Bosnu i Hercegovinu i ondje dobio utočište na temelju činjenice da uz hrvatsko ima i bosanskoheregovačko državljanstvo.

U međuvremenu na osječkom sudu održana je i sjednica optužnog vijeća u drugom Mamićevom postupku u kojem ga se, zajedno sa suradnicima, također tereti za izvlačenje novca na transferima igrača.

(Hina)

Tagovi: mamić, suđenje, vrhovni sud,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE