Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Politika

Vukovarsko-srijemski HNS: Izmjene Zakona o odgoju i obrazovanju omogućit će obnovu OŠ Nikole Andrića

"Izglasavanjem izmjena Zakona bit će omogućeno korištenje 15 milijuna kuna za financiranje obnove škole Nikole Andrića", navodi se u priopćenju za javnost koje potpisuje predsjednik HNS-a Vukovarsko-srijemske županije Nenad Bučko.

Objavljeno 10.07.2018
Antonela Verković

Do kraja tjedna trebale bi, kako se očekuje, u Hrvatskom saboru biti izglasane izmjene Zakona o odgoju i obrazovanju čime će se omogućiti da konačno počne  obnova vukovarske Osnovne škole Nikole Andrića, koju u krajnje lošim uvjetima pohađa 226 učenika, najavili su iz vukovarsko-srijemskog HNS-a.

“Izglasavanjem izmjena Zakona bit će omogućeno korištenje 15 milijuna kuna za financiranje obnove škole Nikole Andrića”, navodi se u priopćenju za javnost koje potpisuje predsjednik HNS-a Vukovarsko-srijemske županije Nenad Bučko.

Osnovna škola Nikole Andrića jedina je neobnovljena škola u Vukovaru, a oko nadležnosti za obnovu se godinama prebacuje odgovornost s Grada na Vukovarsko-srijemsku županiju i obrnuto. U Ministarstvu znanosti i obrazovanja proljetos je održan sastanak predstavnika Grada i Županije s ministricom Blaženkom Divjak na kojem je najavljena mogućnost početka obnove škole Nikole Andrića ove jeseni. U proračunu Ministarstva za obnovu te škole osigurano je 15 milijuna kuna, ali kako po postojećim zakonima Ministarstvo ne može ulaziti u obnovu, čeka se da Sabor usvoji predložene izmjene Zakona o odgoju i obrazovanju kojima će se stvoriti pretpostavke za potpisavanje ugovora o obnovi između Ministarstva, Grada i Županije.

“Rekonstrukcija koja će jamčiti sigurnost života i zdravlja učenicima i djelatnicima, zakonska je intervencija države, koja nije osnivač školama, ali ovime izravno utječe na rješavanje dvadesetogodišnjeg problema jedine neobnovljene škole u Vukovaru. Naša ministrica, iza koje odgovorno stoji HNS, pokazatelj je kako se treba, može i mora raditi”, navodi se u priopćenju vukovarsko-srijemskog HNS-a te navodi kako je najavljeno izglasavanje zakona u Hrvatskom saboru rezultat osobnog zalaganja ministrice Divjak, koja je prepoznala težinu problema te na sve načine želi nastavnicima i učenicima u Domovinskom ratu teško stradale Osnovne škole Nikole Andrića osigurati primjerene uvjete za nastavu i rad.

 

(Hina)

Tagovi: hns, Ministarstvo obrazovanja, Vukovar,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE