Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Black News

Zadar – uhićenjem razbojnika spriječena pljačka 550.000 kuna iz bankomata

Akcija je očito bila pomno planirana - istaknuo je voditelj Službe kriminalističke policije PU zadarske.

Objavljeno 04.08.2018
Antonela Verković

Hvatanjem dvojice osumnjičenika, hrvatskih državljana, zbog dizanja u zrak bankomata OTP banke u Novigradu u petak ujutro, spriječena je pljačka 550.000 kuna, istaknuto je u subotu na konferenciji za novinare u Policijskoj upravi  zadarskoj.

Uhićeni muškarci sumnjiče se za tešku krađu vozila, krivotvorenje isprava, dovođenje u opasnosti života i imovine općeopasnom radnjom i tešku krađu novca, a 47-godišnjak se sumnjiči i za prisilu prema službenoj osobi.

Uhvaćeni razbojnici, 33 i 47-godišnjak, su sa zagrebačkog područja, a eksplozijom plinske smjese jučer oko 3 sata izbili su bankomat  na Tomislavovu trgu u središtu Novigrada.

Akcija je očito bila pomno planirana, istaknuo je Bore Mršić, voditelj Službe kriminalističke policije PU zadarske.
Osumnjičeni dvojac dan ranije na šibenskom području ukrao je crveno dostavno vozilo Caddy sa zagrebačkim registracijskim oznakama i zamijenili ih riječkima, koje su ukrali na zadarskom području.

PLANIRANI ZLOČIN

– U noći sa četvrtka na petak dovezli su se u Novigrad gdje su eksplozivnom smjesom plina uništili bankomat iz kojeg su ukrali 550.000 kuna, a potom pobjegli s mjesta zločina – rekao je Mršić. Prilikom bijega uočila ih je policijska patrola koja je odmah krenula za njima. Počinitelji su u Islamu Grčkom napustili vozilo te se pješice kroz polje udaljili prema Suhovarama, gdje ih je oko 7,30 sati uočio policijskih službenik koji ih je pokušao legitimirati. Počinitelji su se opirali i pobjegli pa je policajac u zrak ispalio nekoliko metaka kao znak upozorenja. Policajac je ubrzo sustigao 47-godišnjaka i uhitio ga.

Za drugim bjeguncem organizirana je opsežna potraga u koju se zbog nepristupačnosti terena uključio i helikopter zrakoplovne jedinice MUP-a. Muškarac je lociran u Murvici Gornjoj, gdje se sakrio na teško pristupačnom području u propustu za vodu ispod poljskog puta. Kod njega je bio ruksak s novcem  iz bankomata,  rekao je Mršić.

Istaknuo je kako je osumnjičeni, prilikom bijega iz Suhovara prema Murvici Gornjoj, naišao na mještane koji su hranili stoku te im ponudio pozamašnu svotu novca za pomoć, ali oni su to odbili.

– Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 33-godišnjak zajedno sa 31-godišnjim s karlovačkog područja, koji je uhićen na Krku, počinio isto kazneno djelo u ožujku ove godine u Karlovcu. Sva trojica otprije su poznata policiji i bit će privedena pritvorskom nadzorniku PU zadarske – kazao je Mršić.
Također je utvrđeno i da je osumnjičeni dvojac sudjelovao u većem broju teških kaznenih djela na području više država Europske unije, a povezuje ih se i s kriminalnim skupinama sa zadarskog područja i iz Republike Srbije.

(Hina)

Tagovi: bankomat, krađa, pljačka, PU zadarska, zadar,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE