Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Gospodarstvo

Zagreb proglašen šampionom hrvatskog turizma!

Ovo je prvi put da je Zagreb proglašen šampionom, ali i prvi put da neka od primorskih destinacija nije zaslužila to visoko priznanje

Objavljeno 26.10.2018
Marko Leskovar

Šampion hrvatskog turizma ove je godine ni više ni manje nego Zagreb, koji je tu titulu zaslužio u konkurenciji s Malim Lošinjom, Krapinskim Toplicama, Sutivanom i Dalmatinskom zagorom – prenosi Zagreb Danas.

Zagreb je također proglašen i najboljom city break destinacijom, pošto svojim cjelogodišnjim radom na osmišljavanju sadržaja privlači goste, a također se u ponudi nalaze i mnogobrojni klubovi i barovi koji ugošćuju razne poznate glazbenike svojih žanrova. Osim iznimnog rasta turističkog prometa od predsezone preko ljeta do Adventskih dana, Zagreb je rijetka turistička sredina u Hrvatskoj koja je taj rast popularnosti uspjela pretvoriti u sadržajno turističko obogaćivanje sadržaja i ponude za domaće i goste.

Nagradu Milanu Bandiću uručio je sam premijer Andrej Plenković, koji se nakon toga oglasio:

“Pozdravljam sve vas turističke djelatnike koji ste doprinijeli najboljoj turističkoj godini. Turizam ima posebno značenje za Hrvatsku, a ova Vlada je to prepoznala kroz niz mjera i poticaja koji bi trebali osigurati pozitivno poslovno okruženje za investicije. Nakon lanjskih rekorda, ove godine ćemo imati 19,5 milijuna gostiju, 106 milijuna noćenja i oko 12 milijardi eura prihoda od turizma” rekao je Plenković u govoru pred uzvanicima.

Tagovi: šampion, turizam, zagreb,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE