Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Zagrebačka Zračna luka u “crveno-bijelim kvadratićima”

U Moskvu otišli političari, sportaši, liječnici, suci...

Objavljeno 15.07.2018
Antonela Verković

Zagrebačka Zračna luka “Franjo Tuđman” u nedjelju je bila ispunjena crveno-bijelim kvadratićima hrvatskih navijača koji su u Moskvu otišli bodriti hrvatsku nogometnu reprezentaciju u dobivanju naslova svjetskog prvaka.

Glasnogovornica Zračne luke “Franjo Tuđman” Lidia Capković Martinek Hini je izjavila da je za Moskvu jutros otišlo sedam chartera, jučer otišla dva, u petak jedan.

“Ukupno je na 10 chartera u Moskvu otišlo oko 2200 ljudi”, rekla je te dodala kako su se dobro ekipirali pa nije bilo nikakvih gužvi i da je sve išlo “normalnim tempom”.

Naglasila je da će danas imati rekordnih, više od 15.000 putnika, odlaznih i dolaznih, što je treći put obaranje rekorda u ovom mjesecu.

Među navijačima koji su otišli u Moskvu bili su i predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, ministri Tomislav Tolušić, Zdravko Marić, Goran Marić i Oleg Butković.

U Moskvu otišli političari, sportaši, liječnici, suci…

Predsjednica Grabar-Kitarović je prije odlaska u Moskvu na finalnu nogometnu utakmicu Hrvatska-Francuska, poručila da vjeruje u pobjedu “Vatrenih” i da će cijela Hrvatska danas navijati svim srcem.

“Dakle, idemo s vjerom u pobjedu, ali s nikakvim uvjerenjem da će biti lako. Neće biti lako. I zato, doista moramo svim srcem biti uz naše ‘Vatrene'”, poručila je hrvatska predsjednica.

Glasnogovornica Zračne luke “Franjo Tuđman” Lidia Capković Martinek Hini je izjavila da je za Moskvu jutros otišlo sedam chartera te da su jučer otišla dva, a u petak jedan. “Ukupno je na tih 10 chartera u Moskvu otišlo oko 2200 ljudi”, istaknula je Capković Martinek. Rekla je da je sve prošlo u redu, dobro su se ekipirali, nije bilo nikakvih gužvi i sve je išlo “normalnim tempom”. Naglasila je da će danas u Zračnoj luci “Franjo Tuđman” imati rekordnih, više od 15.000 putnika, odlaznih i dolaznih, što je treći put u nizu u ovom mjesecu.

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, koji je viđen u društvu s  prokuristicom Kraša Maricom Vidaković, rekao je kako “idu po pobjedu”. “U svakom slučaju ćemo se u ponedjeljak vratiti kao pobjednici, koji god bili, Hrvatska je pobjednik”, poručio je.

Ministar financija Zdravko Marić, koji je poznat kao “najveći ‘fan’ među ministrima”, rekao je da su svi ‘fanovi’.

Svi Hrvati su danas jedinstveni i vjerujemo u povoljan rezultat, da prijeđemo i ovu zadnju stepenicu. To što su ‘Vatreni’ napravili ostavilo nas je bez riječi hvala im do neba. Vidim da cijela Hrvatska stvarno diše, ja sam ovih proteklih tri dana obišao poprilično lokacija i u inozemstvu i u Hrvatskoj – nevjerojatan osjećaj koliko se diše za ovaj nogomet i koliko ove naše ‘kockice’ su prepoznatljive i koliko nas ljudi pozdravljaju i vole, rekao je.

Poručio je da to treba iskoristiti za gospodarski razvoj Hrvatske. “Vjerujemo, očekujemo pobjedu, a naravno, tako treba biti i na nekim drugim poljima, a ne samo na sportu. Sport je zaista čudo, poglavito nogomet, što može ljude zbližiti, a mislim da nama treba takav sličan pristup i u nekim drugim segmentima, pa tako naravno i gospodarstvu”, poručio je.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i ministar državne imovine Goran Marić zajedno su išli na utakmicu. Butković je novinarima rekao da su od samog početka očekivali finale. “Već sam bio na jednoj utakmici i evo sada mi je drago da idem s kolegom zajedno i da ćemo uživati u finalu i nadamo se osvojiti prvo mjesto”, poručio je.

A ministar Goran Marić rekao je da on, za razliku od kolege Butkovića, nije bio na utakmicama u Rusiji, jer je odlučio ići samo na jednu i to na na današnju, finalnu. “Znao sam po rasporedu da nas finale čeka, po odnosu koji su imali, to se vidjelo iz utakmice, u utakmicu. Takav žar, takav zanos, takvu ljubav koju su pokazali po Hrvatskoj ne može nego dovesti da nemoguće postaje moguće”, poručio je ministar Goran Marić.

Bienenfeld: Na Trgu bana Jelačića i TV ekipa iz Dubaija

Direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld koja je na utakmicu putovala sa svoja dva sina, također je poručila da u Moskvu ide apsolutno po pobjedu.

“Idemo apsolutno po pobjedu. Kako smo krenuli ‘step by step’, polako, sigurno, evo, grabimo do kraja. Svaka im čast”, rekla je i poručila da to puno znači za našu zemlju.

Istaknula je da su u Turističkoj zajednici grada Zagreba u zadnjih nekoliko dana bilježe da ima jako puno stranih televizijskih ekipa i ostalih medija iz cijeloga svijeta koji dolaze u Zagreb pratiti ovo veliko finale. Zanimljivo je da u Zagreb dolazi i televizijska kuća iz Dubaija koja ima gledanost preko 70 milijuna gledatelja na Bliskome istoku i da će imati svoje pozicije i na “Fudbalerki” i na Trgu bana Jelačića. “Cijeli svijet je kod nas i mi odlazimo danas u cijeli svijet. Velika je to stvar”, kaže Bienenfeld.

Među navijačima bili su i predsjednik Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić, bivši premijer Ivo Sanader, pjevač Mate Bulić i brojni drugi.

(Hina)

Tagovi: finale, moskva, sp18, Zračna luka Franjo Tuđman,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE