Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Black News

Zagrebački vlasnik trgovačkog društva ukrao 200.000 kuna

Optužen je za počinjenje kaznenog djela „Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju“

Objavljeno 05.06.2020
Ivona Amidžić

Policijski službenici policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju“.

Sumnja se da je kao direktor trgovačkog društva sa sjedištem u Zagrebu s tri člana svoje obitelji zaključio ugovore kojima su ti članovi obitelji svoje tražbine prema trgovačkom društvu u ukupnom iznosu od 523.000 kuna, nastale temeljem uplaćenih pozajmica društvu, ustupili osumnjičenom.

Znajući da društvo nije i neće biti u mogućnosti vratiti navedeni dug, on je 13. prosinca 2011. godine, zaključio s društvom sporazum o osiguranju tražbine od 523.000 kuna prijenosnom prava vlasništva nekretnine-stana i garaže u Zagrebu u vrijednosti oko 723.000 kuna s društva u svoju korist.

Temeljem tog sporazuma nadležnom je sudu podnio zahtjev za uknjižbu prava vlasništva navedenog stana i garaže u svoju korist, nakon čega je sud 20. prosinca 2011. godine i donio rješenje o uknjižbi prava vlasništva, a potom i 2. siječnja 2014. godine rješenje o brisanju zabilježbe na nekretninama, čime je osumnjičeni stekao punopravno vlasništvo na nekretnini-stanu i garaži u Zagrebu, u vrijednosti oko 723.000 kuna iako je tražbina iznosila tek 523.000 kuna.

Na taj je način kao direktor društva o čijim imovinskim interesima je bio dužan brinuti, upravom tom društvu prouzročio štetu u iznosu od oko 200.000 kuna, a sebi pribavio protupravnu imovinsku korist u istom iznosu.

Protiv osumnjičenog je dostavljeno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Tagovi: direktor, policija, trgovačko društvo, ukrao, zagreb,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE