Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Best choice

ZagrebDanas.hr: Preslatki zagrebački medvjedić navršava 2 mjeseca i sve je živahniji

Video: Nezgrapno geganje pretvara se u sve stabilniji hod, no još uvijek neki koraci završavaju simpatičnim proklizavanjem ili slučajnim kolutom - preslatko!

Objavljeno 18.03.2019
Lucija Tokić

Medvjedić Matija koji ovih dana navršava dva mjeseca, sada teži više od četiri kilograma i sve je živahniji. Potvrda je to da odlično napreduje – izvijestili su iz Zoološkog vrta grada Zagreba, prenosi Zagreb Danas.

Medvjedić, pronađen krajem veljače kraj Vrbovskog, smješten je u oporavilištu Zoološkog vrta grada Zagreba. O njemu se brine nekoliko stručnjaka po posebnom protokolu kako bi se medvjedić što manje navikavao na prisutnost ljudi.

Iz zoološkog vrta ističu kako već svi koji se o Matiji brinu, dobro razumiju njegovo glasanje. Na jedan način doziva hranjenje, tijekom jela ispušta zadovoljan zvuk odobravanja, a uspavljuje se zvukovima sisanja i mljackanja.

Smještaj mu oponaša brlog. Uz prirodne materijale tu je mekana navlaka koja mu daje utjehu i sigurnost, te tri termofora s toplom vodom. Razmještaj termofora omogućuje mu da za san bira toplije ili hladnije mjesto.

Nezgrapno geganje pretvara se u sve stabilniji hod, no još uvijek neki koraci završavaju simpatičnim proklizavanjem ili slučajnim kolutom.

FOTO: Zoološki vrt grada Zagreba Youtube screenshot

Tagovi: matija, medvjedić, medvjedić matija, napredak, zoo vrt, zoološki vrt zagreb,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE