Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Sport

ZagrebDanas.hr: (VIDEO) ‘Za sve one kojih nema’ – Turnir kojim Bad Blue Boysi obilježavaju najbitniji dan u svojoj povijesti

Nikad odigrana utakmica protiv Crvene Zvezde - dan kada je počeo Domovinski rat za navijače Dinamo

Objavljeno 06.05.2019
Lucija Tokić

Navijači Dinama, Bad Blue Boysi u subotu, 12. svibnja, organiziraju tradicionalni turnir “Za sve one kojih nema” povodom obilježavanja legendarnog 13. 5. i nikad odigrane utakmice Dinamo – Crvena Zvezda, piše Zagreb Danas.hr

Nakon turnira, od 20 sati, u Ciboni se održava humanitarni spektakl “Dinamo 90-ih”  za Slavka Ištvanića, a ovim povodom plavi dres će opet obući Zvonimir Boban čiji je čin postao simbol početka Domovinskog rata.

Podsjetimo, upravo 13.5. 1990.  i mitska dan kada je počeo Domovinski rat za navijače Dinama.

Podsjetimo, navijači Crvene Zvezde, Delije, predvođeni Arkanom, tog su dana devastirali Maksimirski stadion, a sukob između njih i zagrebačkih Bad Blue Boysa sa zagrebačkih ulica i tribina stadiona preselio se na teren kada su Bad Blue Boysi, u namjeri da zaustave divljanje Delija, probili ogradu.

Umjesto da zaustavi Delije, milicija je počela napadati Dinamove navijače, a u jeku kaosa reagirao je Zvonimir Boban koji je udario jednog od milicajaca.

Snimka s Maksimira obišla je svijet, a Boban je ušao u legendu. Nedugo nakon ovog događaja. Nedugo nakon ove utakmice, Bad Blue Boysi koji su tog dana branili svoj stadion, tribine su zamijenili bojištima na kojima su branili svoju Domovinu. Veliki broj njih nikada se nije vratio u Zagreb, a u spomen na događaj urezan u identitet Zagreba, Bad Blue Boysi svake godine organiziraju turnir “Za sve one kojih nema”.

foto: YouTube (screenshot)

 

Tagovi: crvena zvezda, dinamo, Domovinski rat,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE