Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Trending

Zagrepčani čistili obalu Save od Mosta mladosti do Jakuševca

Organizator akcije je Društvo prijatelja cvijeća i zelenila, koje je prošle godine proslavilo 50 godina postojanja

Objavljeno 16.06.2018
admin

U akciji “Zelena oaza u srcu grada”, u sklopu Coca-Colina projekta “Od izvora do mora”, okupilo se u subotu 50 Zagrepčana koji su čišćenjem obale Save od Mosta mladosti do Jakuševca dali doprinos da se obala te zagrebačke rijeke učini privlačnijim mjestom okupljanja svih dobnih uzrasta.

Organizator akcije je Društvo prijatelja cvijeća i zelenila, koje je prošle godine proslavilo 50 godina postojanja, a njegove članove, većinom starije od 50 godina, povezuje ljubav prema gradu, cvijeću i prirodi.

Iz Coca-Cole su priopćili kako je akcija provedena u sklopu društveno odgovornog projekta “Od izvora do mora”, koji ta tvrtka u Hrvatskoj provodi poticanjem i podržavanjem akcija čišćenja hrvatskih obala u suradnji s vladinim institucijama i udrugama civilnoga društva.

“U Coca-Coli neprestano tražimo nove načine da očuvamo prirodna bogatstva i pridonesemo čistoći okoliša, jer smo svjesni općeg problema onečišćenja okoliša plastičnom ambalažom. Vjerujemo da podržavanjem akcija čišćenja možemo pridonijeti manjem zagađenju hrvatskih obala, mora, rijeka i jezera ambalažnim otpadom”, stoji u priopćenju.

Projekt ujedno prati Coca-Colinu svjetsku kampanju “Svijet bez otpada”, s ciljem da do 2030. za svaku prodanu bocu ili limenku svojega pića bilo gdje u svijetu tvrtka osigurava povrat kako bi se oporabile i mogle ponovno iskoristiti.

“Veseli nas da su Zagrepčani prepoznali ovaj predio uz Savu, na kojemu se u posljednje vrijeme nakupio otpad koji skreće pozornost s prirodnih ljepota te time umanjuje mogućnosti za uživanje u dugim šetnjama i boravak u prirodi. Trud i ljubav, koji su članovi Društva prijatelja cvijeća i zelenila uložili u ovu akciju, svima su nam poticaj da više skrbimo za krajolik u kojemu živimo”, rekla je Boška Trbojević, direktorica Odjela za komunikacije i odnose s javnošću Coca-Cole HBC za poslovnu jedinicu Adria.

(Hina)

Tagovi: jakuševac, otpad, sava,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE