Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Gospodarstvo

Zagrepčani, želite li probati mandarine iz doline Neretve? “Domaće je domaće!”

Mandarine iz doline Neretve, bit će moguće kupiti od 3. do 18. studenog na devet mjesta i 25 štandova..U slast!

Objavljeno 29.10.2018
Josipa Maksimović

U sklopu manifestacije “Zagreb Neretvi, Neretva Zagrebu” Zagrepčani će od 3. do 18. studenoga na devet mjesta i 25 štandova moći kupiti mandarine iz doline Neretve, najavili su gradonačelnik Milan Bandić i dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić.

“Dubrovačko-neretvanska županija prepoznata je kao izvrsna turistička destinacija, no ispušta se iz vida da smo mi i poljoprivredna regija, da imamo izvrsna vina i marikulturu, ali posebno jednu golemu proizvodnju voća i povrća u dolini Neretve.

Perjanica te proizvodnje je svakako mandarina koja je ove godine urodila s 50 tisuća tona”, istaknuo je župan Dobroslavić, dodajući da je mandarina izvanredno voće te da su je njezini uzgajivači certificirali tako da dobiju zaštićenu oznaku izvornosti Europske unije te da sada sami proizvođači pristupaju toj certifikaciji, koja je u postupku.

Zahvalio je gradonačelniku Zagreba što je prepoznao potrebu neretvanskih uzgajivača mandarina i omogućio im prodaju na najfrekventnijim mjestima u Zagrebu.

Rekao je da su u prodaju neretvanskih mandarina uključeni i drugi hrvatski gradovi i općine, ali Zagreb je najvažniji i proizvođači su mu zahvalni na pomoći.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je rekao kako “na taj način možemo demonstrirati da smo zajedno, jug i sjever”.

Pozvao je sugrađane da kupe domaće mandarine iz Neretvanske doline. Preporučio im je – ako hoće biti zdravi – da obvezno ujutro i poslije ručka pojedu po dvije mandarine, a navečer dvije klementine. Poručio je neka ta njegova preporuka bude slogan manifestacije “Zagreb Neretvi, Neretva Zagrebu”.

Pročelnik Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo Emil Tuk rekao je da je Dubrovačko-neretvanska županija od Grada Zagreba zatražila pomoć u plasmanu svojih mandarina te da joj je Grad Zagreb pomogao tako što je osigurao 25 štandova na devet mjesta. Najavio je da će se neretvanske mandarine prodavati u Zagrebu od 3. do 18. studenoga.

(Hina)

Foto: Pixabay

Tagovi: Bandić, mandarine, neretva, voće, zagreb,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE