Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Black News

Zastupnik Tušek u Krapini automobilom udario djevojčicu!

Protiv njega će biti izdan prekršajni nalog, a djevojčici su utvrđene lakše ozljede...

Objavljeno 06.05.2019
Antonela Verković

Saborski zastupnik HDZ-a iz Krapinsko-zagorske županije Žarko Tušek rekao je za Hinu da je svojim automobilom danas oko 12 sati u Krapini udario djevojčicu, koja je nakon preventivnog pregleda u Općoj bolnici u Zaboku puštena kući jer nema ozljeda.

“Osobno sam bio s majkom i djevojčicom u bolnici i nakon pregleda odvezao sam ih njihovoj kući”, izjavio je Tušek. Rekao je da je u lakšoj prometnoj nezgodi svojim automobilom udario djevojčicu. Nije želio govoriti o okolnostima u kojima se dogodila nezgoda, ističući kako je na policiji da točno utvrdi kako se sve dogodilo, što će pokazati očevid.

Djevojčici koju je u ponedjeljak automobilom u Krapini udario saborski zastupnik Žarko Tušek (HDZ) u bolnici su utvrđene lake ozljede, a protiv njega će biti izdan prekršajni nalog, izvijestila je nakon očevida policija, koja nije navela ime vozača.

Tušek je prije rekao za Hinu da je svojim automobilom danas oko 12 sati u Krapini udario djevojčicu te da je ona nakon preventivnog pregleda u Općoj bolnici u Zaboku puštena kući jer nema ozljeda.

Prema priopćenju krapinsko-zagorske Policijske uprave, u prometnoj nesreće koja se dogodila u 11,50 sati u Ulici Ivana Rendića kod broja 17 lakše je ozlijeđeno dijete (2008.). “Očevidom i dosad prikupljenim saznanjima utvrđeno je da je hrvatski državljanin (1981.) upravljao renaultom krapinskih registarskih oznaka te da se zaustavio ispred obilježenoga pješačkog prijelaza kako bi propustio dijete koje je stajalo na nogostupu. Međutim, vozač je potom krenuo vozilom unaprijed a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu i ne vodeći pritom računa o smjeru kretanja djeteta, koje je u tom trenutku stupilo na kolnik i prelazilo preko pješačkog prijelaza. Tom prilikom vozač je vozilom udario u dijete”, priopćila je policija.
Alkotestom na mjestu događaja u vozača nije utvrđena prisutnost alkohola, navela je policija.
Djetetu je pružena liječnička pomoć u Općoj bolnici u Zaboku, gdje su ozljede okvalificirane kao lake. Protiv vozača osobnog automobila zbog počinjenoga prometnog prekršaja iz čl. 43. Zakona o sigurnosti prometa na cestama bit će izdan obavezni prekršajni nalog, stoji na kraju policijskog priopćenja.

Tušek je rekao da je u lakšoj prometnoj nezgodi svojim automobilom udario djevojčicu, da je bio s majkom i djevojčicom u bolnici i nakon pregleda ih odvezao njihovoj kući. Nije želio govoriti o okolnostima u kojima se dogodila nezgoda, ističući kako je na policiji da točno utvrdi kako se sve dogodilo, što će pokazati očevid.

Potvrdio je da je osobno pozvao policiju, to jest načelnika Policijske postaje zato da se “što hitnije pošalje policijska patrola na mjesto nesreće”. Rekao je kako se, nakon što je dao izjavu policijskim službenicima, požurio u zabočku Opću bolnicu, gdje je čekao rezultate preventivnog pregleda koji su, ponovio je, pokazali da djevojčica na sreću nema ozljeda.

(Hina)

FOTO: Youtube screenshot

 

Tagovi: djevojčica, hdz, krapinsko-zagorska županija, policija, prometna nesreća, saborski zastupnik, žarko tušek,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE