Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Black News

Zbog podvođenja djece pod istragom 10 osoba!

Uhićeni su zbog podvođenja i spolnog iskorištavanja djece...

Objavljeno 16.04.2019
Antonela Verković

Koprivničko-križevačka policija prošli je tjedan uhitila deset osoba s područja Koprivničko-križevačke županije, među ostalim zbog podvođenja i spolnog iskorištavanja djeteta, a nakon ispitivanja u varaždinskom Županijskom državnom odvjetništvu su pušteni da se brane sa slobode.

Zamjenik županijske državne odvjetnice Darko Galić rekao je Hini da je deset osoba privedeno i ispitano, nakon čega su pušteni.

Pojasnio je da su nakon ispitivanja pušteni jer nisu utvrđene okolnosti koje bi zahtijevale njihovo zadržavanje odnosno određivanje mjere istražnog zatvora. Naglasio je da su zbog toga i privedene na Županijsko državno odvjetništvo radi ispitivanja postoji li potreba za njihovom zadržavanjem. Kazao je kako više informacija o cijelom slučaju ne može reći jer, naglasio je, postupak ide dalje.

Iako nije potvrdio zbog čega su te osobe privedene, neslužbeno se doznaje, a tako navode i drugi mediji, da ih se tereti za kaznena djela trgovanja ljudima, spolnog iskorištavanja djeteta, podvođenja i još nekoliko drugih kaznenih djela. Riječ je o osobama romske nacionalne manjine, a među osobama koje su uhićene bilo je i maloljetnika.

(Hina)

FOTO: Pixabay ilustracija

Tagovi: djeca, koprivničko-križevačka županija, podvođenje, privedeni, silovanje, uhićeni,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE