Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Lifestyle&Tech

Zimske radionice tehničkih aktivnosti ZTK grada Splita

Učenici su usvojili korištenje programa kao što su Scratch, mBlock, Mind+, u kojima su po primjeru, a kasnije i samostalno izradili vlastite igre

Objavljeno 10.01.2023
Dorotea Hajduković

Tijekom prvog dijela školskih zimskih praznika, u periodu u prostorijama Zajednice tehničke kulture grada Splita održane su radionice Modelarstva – izrade božićnih ukrasa te programiranja u novogodišnjem duhu.

Radionicama je prisustvovalo sedamnaest učenika osnovne škole, uzrasta od 1. do 8. razreda, koji su u sklopu radionica ovladali raznim novim vještinama, usvojili nova znanja te dobili „zanimaciju“ za kišne, zimske dane.

Modelarske radionice obuhvatile su razne sadržaje: tehniku savijanja papira (Origami), pomoću koje su učenici izradili zanimljive ukrase za bor, obradu šperploče strojem (Unimat) i alatima te korištenje 3d tehnologijom. Učenici su ovom prilikom najveću zainteresiranost pokazali upravo za 3d tehnologije te ovladavanje korištenjem 3d olovke za izradu raznih modela, kao nečeg novog i do tada neviđenog. Radionicama programiranja obuhvatili su se sadržaji vezani za izradu jednostavnih igara u vizualnim programima pomoću grafičkih blokova te upravljanje edukacijskim robotom mBotom2.

Učenici su usvojili korištenje programa kao što su Scratch, mBlock, Mind+, u kojima su po primjeru, a kasnije i samostalno izradili vlastite igre. Kako bi istaknuli sličnosti i razlike između navedenih programa, s učenicima se u mBlocku vježbalo i programiranje kako bi samostalno upravljali robotima te njegovim sastavnicama. Naposljetku, učenici su imali zadatak upravljati robotima i mobitelom kako bi uspio proći kroz zadani labirint.

Tagovi: Hrvatska zajednica tehničke kulture, HZTK, Modelarstvo, programiranje, split,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE