Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Politika

Živi zid podnio kaznenu prijavu protiv Bandića i Puh zbog sumnje na korupciju

Prijava je podnesena zbog suspektnog zaposlenja brata Marije Puh u ZET-u svega nekoliko mjeseci prije njezina prelaska u Bandićev klub

Objavljeno 07.11.2018
Marko Leskovar

Predstavnici stranke Živi Zid na čelu s predsjednikom Ivanom Viliborom Sinčićem predali su u srijedu Državnom odvjetništvu kaznenu prijavu zbog sumnje u političku korupciju protiv gradonačelnika Milana Bandića i saborske zastupnice Marije Puh.

Prijava je podnesena zbog suspektnog zaposlenja brata Marije Puh u ZET-u svega nekoliko mjeseci prije njezina prelaska u Bandićev klub, a pojavi li se indicija da je u tom slučaju bilo i davanja mita, nadopunit ćemo prijavu, najavio je Sinčić.

Podnošenje kaznene prijave je korak u borbi protiv korupcije, koja ugrožava višestranačku demokraciju, istaknuo je Sinčić upitavši “kakva je to demokracija u kojoj netko može biti izabran na socijaldemokratskoj platformi, pa je mjesec iza toga liberal, pa malo nekakav centar, pa na demokršćanstvu i natrag”.

“To samo potvrđuje da su Hrvatskoj potrebne duboke i korjenite reforme na svim poljima. Znamo da je nagore pravosuđe, ali treba poraditi na izbornom zakonu i cijelom političkom sustavu koji bi trebao onemogućiti i strogo kažnjavati takve događaje. Mi ćemo predati kaznenu prijavu i nadamo se da će DORH napraviti svoje i podignuti optužnicu”, rekao je Sinčić.

Dodao je kako zbog Zakona o zaštiti osobnih podataka ne mogu doći do nekih informacija, ali DORH može pa su ga i uputili da ih na nekim mjestima traži i pronađe.

Upitan o Bandićevoj tvrdnji da Živi zid na njemu skuplja političke bodove, Sinčić je odvratio kako je Bandić, da je Hrvatska pravna država, trebao već davno završiti vladanje Zagrebom.

Tagovi: Bandić, dorh, sinčić, živi zid,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE