Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Trending

Zlato i dvije bronce za mlade hrvatske informatičare

U Kijevu, Ukrajina, nastupio je 91 natjecatelj iz 25 zemalja (u neslužbenoj konkurenciji nastupio je još 81 natjecatelj), a mladi hrvatski informatičari postigli su izvrstan uspjeh

Objavljeno 02.10.2022
Dorotea Hajduković

Na 6. europskoj juniorskoj informatičkoj olimpijadi koja se, uz online sudjelovanje svih zemalja, od 19. do 25. rujna održala u Kijevu, Ukrajina, nastupio je 91 natjecatelj iz 25 zemalja (u neslužbenoj konkurenciji nastupio je još 81 natjecatelj), a mladi hrvatski informatičari postigli su izvrstan uspjeh i osvojili JEDNU ZLATNU i DVIJE BRONČANE MEDALJE.

Zlatnu medalju osvojio je FABIJAN CIKAČ, brončane medalje KARLO BRČIĆ i LOVRO TUNJIĆ, dok je četvrti član reprezentacije DINO HADŽIĆ osvojio pohvalu. Odgovorni voditelj reprezentacije bio je Nikola Dmitrović, prof., stručni voditelj Patrick Pavić, dok je odgovorni organizator ovog nastupa, a ujedno i član Upravnog odbora Europske juniorske informatičke olimpijade, bio Krešimir Malnar.

Nastup naših mladih informatičara na 6. europskoj juniorskoj informatičkoj olimpijadi organizirao je Hrvatski savez informatičara, dok je XV. gimnazija pružila domaćinstvo nastupu naših natjecatelja.

Program se financira iz javnih potreba za tehničku kulturu, a pokroviteljstvo i potporu pružaju Hrvatska zajednica tehničke kulture i Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

Tagovi: Hrvatska zajednica tehničke kulture, HZTK, informatičari, juniorska informatička olimpijada, kijev, ukrajina,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE