Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Best choice

Zračni prijevoz zabilježio više smrtnih slučajeva u 2018.

Najveće zračne nesreće u 2018. uključuju pad zrakoplova Lion Air u Javansko more, zatim zrakoplov zračne kompanije Cubana de Aviacion koji se srušio na Kubi te nesreću zrakoplova zračne kompanije Saratov...

Objavljeno 22.02.2019
Lucija Tokić

Broj poginulih osoba u komercijalnom zračnom prijevozu, iznosio je 523 u 2018. za razliku od 19 osoba prethodne godine koja je bila rekordna po pitanju sigurnosti letova, rekao je u četvrtak Međunarodni savez za zračni prijevoz (IATA).

Dok je razlika u broju žrtava bitna, stopa zračnih nesreća se tek blago povisila, s 1.11 nesreća ma milijun letova u 2017. na 1.35 prošle godine.

Međutim, prošlogodišnja stopa nesreća je bila ispod stope od 1.79 na milijun letova koja je zabilježena u posljednjih pet godina, naglasio je savez zračnih prijevoznika u Ženevi.

Najveće zračne nesreće u 2018. uključuju pad zrakoplova Lion Air u Javansko more pri čemu je poginulo 189 osoba, zatim zrakoplov zračne kompanije Cubana de Aviacion koji se srušio na Kubi kada je poginulo više od 100 osoba te nesreću zrakoplova zračne kompanije Saratov u kojoj je poginula 71 osoba blizu Moskve.

(Hina)

foto: Pixabay (ilustracija)

Tagovi: avion, nesreće, zračni prijevoz,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE