Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Gospodarstvo

“Žuti prsluci” – povorka mira s juga Francuske do Pariza

"Žuti prsluci" s jugoistoka Francuske najavili su u petak da će krenuti na povorku mira do Pariza, nadajući se da će im se ondje pridružiti povorke prosvjednika iz drugih regija

Objavljeno 08.02.2019
Alan Srčnik

“Žuti prsluci” s jugoistoka Francuske najavili su u petak da će krenuti na povorku mira do Pariza, nadajući se da će im se ondje pridružiti povorke prosvjednika iz drugih regija kako bi zajedno zatražili održavanje referenduma.

Prvi prosvjednici krenut će u nedjelju iz Bouloua, na granici sa Španjolskom, a druga skupina 16. veljače iz Marseillea. Dvije skupine trebale bi zajedno stići u Pariz 17. ožujka.

U kontaktu smo s drugim “žutim prslucima” koji će krenuti iz Bretagne, Dunkerquea, Bordeauxa i Strasbourga kako bi nam se pridružili u glavnom gradu, rekla je Sarah, prosvjednica iz Garda, na jugu zemlje.

“Borimo se za fiskalnu i socijalnu pravdu, ekologiju i pružanje potpore prosvjednicima žrtvama policijskog nasilja i nepravednih odluka pravosuđa”, kazala je mlada sezonska radnica.

Prolazeći etape od 25 do 35 kilometara, prosvjednici, kojima će smještaj i hranu na putu osiguravati drugi “žuti prsluci”, ističu da se žele boriti i za zaštitu okoliša.

“Macron nije ništa učinio za ekologiju i sve je razočarao”, rekao je Michael, podsjećajući na njegovu parolu da treba “Učiniti planet ponovno zelenim”.

(Hina)

Tagovi: pariz, prosvjed, žuti prsluci,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE