Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Lokalne vijesti

Vodostaj Drave kod Osijeka jako blizu rekorda iz 2003. godine! I nastavlja se pad!?

Najnižem vodostaju Drave kod Osijeka ikada nedostaju još samo 22 centimetra ... Iz Hrvatskih voda kažu - nema naznaka promjenama ovog tjedna

Objavljeno 22.10.2018
Lucija Tokić

Rekord najnižeg vodostaja Drave kod Osijeka iznosi -168 centimetara, iz 2003. godine. ‘Potukao’ je tada onaj iz 1985. godine i -166 centimetara. Danas je Drava -146.

Istina, prije nekoliko dana, točnije u subotu, bila je i niža, -153 centimetara, ali ju je blagi porast podigao za 20-tam centimetara, da bi on nedjelje ponovno počela sustavno padati i zadržala trend.

Vide se sjajno pješčani sprudovi na Pampasu, a čujemo da i Nikola faller, osječki umjetnik, planira iskoristiti situaciju za izradu reljefa i oblika na pijesku, kod željezničkog mosta u Osijeku.

Do kada će trend trajati?

– Drava se ne napaja toliko isključivo oborinama u i oko Osijeka ili Varaždina, koliko oborinama u Italiji i Sloveniji, pojedinim pritocima u nas. Vodostaj Drave trenutno ima fluktuacije od 10-tak centimetara gore-dolje, tako će se nastaviti i sljedećih par dana. Jedna jača kiša to svakako može izmijeniti. Ali, nema naznaka drastičnim promjenama ovaj tjedan. I svakako, ovakav vodostaj, s aspekta struke, uopće nije problem – kazao je Ivica Nađ iz Hrvatski voda iz Osijeka.

Tagovi: drava, vodostaj,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE