Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Lifestyle&Tech

21. Otvoreno prvenstvo Dalmacije u raketnom modelarstvu za djecu i mladež

Mladi natjecatelji su se natjecali u dvije nacionalne klase u raketnom modelarstvu za mladež, raketa s padobranom i raketa s trakom, a u obje kategorije je cilj bio postići vremenski što dulji let

Objavljeno 31.05.2022
Dorotea Hajduković

Održano je 21. Otvoreno prvenstvo Dalmacije u raketnom modelarstvu za djecu i mladež 21. svibnja 2022. u Vrlici, na terenu Vrlika – Ježević. Organizator natjecanja je bio Hrvatski astronautički i raketni savez, uz suorganizaciju Zrakoplovno tehničkog društva Sinj i Amatersko raketno astronautičkog kluba Dubrava iz Zagreba. Domaćin natjecanja je bila osnovna Milana Begovića koja je natjecateljima, mentorima i sucima ustupila školsku dvoranu za noćenje. Provedba ovog otvorenog prvenstva Dalmacije omogućena je potporom Ministarstva znanosti i obrazovanja i Hrvatske zajednice tehničke kulture kroz financiranje programa javnih potreba Republike Hrvatske u tehničkoj kulturi.

Natjecanje se održalo pod pokroviteljstvom Grada Vrlike i Turističke zajednice grada Vrlike, a samo natjecanje je otvorila gospođa Dijana Maras direktorica Turističke zajednice grada Vrlike, dok je nazočne pozdravio Toni Jagnjić iz Zrakoplovnog tehničkog društva Sinj. Na natjecanju je sudjelovalo 19 natjecatelja osnovnih i srednjih škola, uz 13 mentora, sudaca i tehničke podrške iz Zagreba, Obrovca, Sinja i Splita.

Mladi natjecatelji su se natjecali u dvije nacionalne klase u raketnom modelarstvu za mladež, raketa s padobranom i raketa s trakom, a u obje kategorije je cilj bio postići vremenski što dulji let. Vrijeme je bilo sunčano i toplo što je išlo u korist mladim natjecateljima. Oni najuspješniji su to i dokazali svojim rezultatima odnosno maksimalno postignutim bodovima. Nakon završetka natjecanja održano je proglašenje najuspješnijih, podjela medalja za pojedinačna mjesta i podjela pehara za ekipna mjesta, te priznanja klubovima za sudjelovanje na prvenstvu.

Hrvatski astronautički i raketni savez zahvaljuje se na potpori Grada Vrlike, Turističkoj zajednici grada Vrlike, dobrovoljnom vatrogasnom društvu Vrlika i osnovnoj školi Milana Begovića.

Tagovi: Hrvatska zajednica tehničke kulture, raketno modelarstvbo, vrlika,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE