Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Amerika poludjela za Hrvatskom!

Dobar glas daleko se čuje, pa je tako o dočeku Vatrenih pisao i prestižni magazin Time, a o našim običajima raspituju se brojni Amerikanci...

Objavljeno 18.07.2018
Antonela Verković

Podrška iz Amerike dolazi na sve strane. Oduševljenje Hrvatskom počelo je nakon pobjede s Danskom, kad su američki portali ”planuli”. Hrvatska je postala glavna tema. Svi su se oduševljeno raspitivali za svakog od naših igrača. Simpatije je najviše pokupio Modrić, nazvali su ga superzvijezdom i njegov najljepši gol za pobjedu vodi već 71% na portalima Chicaga.

MAGAZIN ”TIME” ODUŠEVLJEN DOČEKOM VATRENIH

Ne samo da su oduševljeni utakmicama Hrvatske, nego i dočekom Vatrenih. Prestižni magazin ”Time” podijelio je snimke dočeka hrvatskih nogometaša. Komentari čitatelja vrve oduševljenošću i rečenicama ”Croatia is a real winner.” Cijeli svijet osjetio je energiju kakvu ima naša zemlja. Da smo osvojili svjetsko prvenstvo, snaga ovoga ne bi bila toliko jaka jer bi to slavlje bilo očekivano. Ovako se svijet šokirao i rekli bismo, puno naučio od naše ”male” zemlje.

Croatia World Cup Team Returns Home To Heroes' Welcome

The Croatian national football team came home to a euphoric heroes’ welcome on Monday despite its loss to France in the World Cup final. The team's success has been described as the biggest in Croatia’s sporting history.

Objavljuje TIME u Utorak, 17. srpnja 2018.

AMERIKA ODUŠEVLJENA HRVATSKIM OBIČAJIMA

Povodom ”američke euforije” za Hrvatskom, imali smo priliku razgovarati sa slavoncem kojeg je sport odveo u daleki Chicago, gdje živi od završetka srednje škole. Htio je ostati anonimna identiteta, ali nam je otkrio kako je Chicago doživio svjetsko prvenstvo. Utakmice su, navodi, slavili s njim svi prijatelji Amerikanci. Raspitivali su se za igrače koji su postali tema brojnih portala.

Kako naš izvor navodi, oni koji su o Hrvatskoj znali jako malo, uvelike su se zainteresirali ne samo za nogomet nego i za sve običaje. Sve je izuzetno oduševilo naše ”okretanje janjeta”. Kad se gledala utakmica u barovima, imali su prilike probati naše, kako su nazvali, ”Beer made in Karlovac” koje im je također izvrsno. Što bi tek bilo da su probali ostale specijalitete? 🙂

Amerikom je zavladala Hrvatska, a ne obrnuto, kako to obično biva slučaj. Izuzetno smo ponosni!

Tagovi: Amerika, doček vatrenih, sp18,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE