Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Justice

Bihać: Ilegalni migrant osumnjičen za ubojstvo petero ljudi

"U protekla četiri mjeseca policija je evidentirala 250 kaznenih djela pokušaja ubojstva, silovanja, teških krađa i provala u stambene i druge objekte", rekao je Koričić

Objavljeno 28.10.2018
Josipa Maksimović

Bihać je danas “leglo” kaznenih prekršaja – to je vidljivo iz uhićenja ilegalnog migranta koji je osumnjičen za sudjelovanje u ubojstvu pet osoba, potvrdio je Mujo Koričić, zapovjednik policije Unsko-sanske županije.

Koričić je rekao da je riječ o osobi koja je uhićena prije dva tjedna zbog drugih kaznenih djela, a dodatnim provjerama utvrđeno je kako je za njim raspisana tjeralica jer ga se tereti za ubojstvo pet ilegalnih migranata tijekom međusobnog sukoba u Makedoniji.

“Taj se čovjek nalazi ovdje”, kazao je policijski zapovjednik.

Koričić nije potvrdio identitet uhićenog, ali je istaknuo da se policija na bihaćkom području zbog migrantske krize sučeljava sa sve većim brojem kaznenih djela.

U protekla četiri mjeseca policija je evidentirala 250 kaznenih djela pokušaja ubojstva, silovanja, teških krađa i provala u stambene i druge objekte, kazao je. Nakon poduzetih dodatnih mjera stanje je stabilizirano i u proteklom tjednu nije bilo niti jednog novog kaznenog djela povezanog s migrantima, dodao je Koričić.

Najavio je da će nakon otvaranja novih centara za smještaj migranata na području Bihaća biti poduzete dodatne mjere kako bi se onemogućio njihov boravak na otvorenome i kontroliralo njihovo kretanje.

Cilj je zatvoriti improvizirani kamp kod nekadašnjeg učeničkog doma u naselju Borići gdje dio migranata boravi pod šatorima, rekao je policijski zapovjednik te istaknuo “Plan je da se završi zaključno s idućim tjednom”, kazao je policijski zapovjednik.

Koričić tvrdi da je proteklih dana spriječen dolazak novih migranata na područje Unsko-sanske županije. U proteklih šest dana sa županijskih granica vraćeno je oko 700 migranata, rekao je.

“Ulaza u županiju do daljnjeg nema”, kazao je Koričić, ali je potvrdio da su i smještajni kapaciteti u centrima u Sarajevu kamo se migrante vraća već popunjeni pa se sada otvara pitanje što će biti s onima koji uglavnom idu prema glavnom gradu BiH kada uspiju ući u tu zemlju.

Koričić drži da je to novi problem s kojim će se sada morati pozabaviti Međunarodna organizacija za migracije (IOM), a jedino trajno rješenje po njemu je zatvaranje granice sa Srbijom i Crnom Gorom.

 

(Hina)

Foto: Muhamed Sadiković

Tagovi: bihać, Bosna i Hercegovina, migranti, ubojstvo,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE