Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Black News

BOMBA NA TAJNOM SASTANKU MILANA, JAMBE I VIDIĆA

Znakovito je da je vijest na ovom portalu, inače pod kontrolom gradonačelnika Čapljine Smiljana Vidića, objavljena tek nakon što je jučer čapljinski gradski vijećnik Sandro Jurković najavio da će istražiti i potom objaviti detalje ovoga događaja

Objavljeno 11.05.2021
Andrija Lukretić

Na portalu Čapljinskom portalu 10. svibnja 2021. agencijski šturo objavljena  je vijest koja zapravo i nije vijest. Stara je, naime, 4 dana pa zato onda više nije vijest, a „garnirana“ fotografijom dvije ručne bombe, glasi ovako:
„Iz MUP-a HNŽ priopćili su da je 07.05.2021. godine u PU Čapljina je prijavio L.I. (1967) iz Gabela Polja da je dana 06.05.2021. godine, dok je u njegovoj kući trajao sastanak MZ Gabela Polje, pred kuću došao T.Z. (1964) iz Gabele s bombom u ruci, a koji je prisutnima prvo prijetio verbalno, a zatim i bombom. Kako navodi prijavitelj, na sastanku je u tom trenutku bilo oko 15 ljudi, među kojima i gradonačelnik Čapljine S.V., gradonačelnik Metkovića D.M. i ministar u Vladi HNŽ D.J.“

Znakovito je da je vijest na ovom portalu, inače pod kontrolom gradonačelnika Čapljine Smiljana Vidića, objavljena tek nakon što je jučer čapljinski gradski vijećnik Sandro Jurković najavio da će istražiti i potom objaviti detalje ovoga događaja. Netko je očito odlučio da istupom prije vijećnika Jurkovića može koliko-toliko amortizirati loše učinke.

A vijest otvara bezbroj pitanja. Kako to da su se dva gradonačelnika, jedan bivši gradonačelnika i jedan ministar sastali u nekoj privatnoj kući? Imaju li oni svoje urede, ili onako bećarski, obilaze sela?  O čemu su to nenajavljeno i bez nazočnosti predstavnika medija raspravljali dva gradonačelnika i jedan ministar? Tko je dogovorio sastanak? Postoji li slučajno ikakav pisani trag o sazivanju toga sastanka? Što je uopće mogla biti tema toga sastanka 5 dana prije lokalnih izbora u RH, a sve bez nazočnosti medija? Ako je na sastanku bilo 15 osoba, koje su to osobe i tko je bio s HR strane granice, a tko s BiH strane granice? Je li Dalibor Milan bio sam ili kako voli reći s „timom suradnika“, i možebitno, s koalicijskim partnerom Stipom Gabrićem Jambom? Je li možda pred očima dvojice aktualnih gradonačelnika, jednog bivšeg i jednog ministra, T.Z. najprije pretučen (a jest) pa odveden najprije na traumatologiju, a potom na policiju? Postoji li ikakav policijski zapisnik ili liječničko izvješće? Ili su možda ti dokumenti „u interesu istrage trenutno nedostupni“?

Gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan imao je priliku već danas svojim sugrađanima objasniti što se dogodilo. Najprije se putem društvenih mreža skoro misionarsko-pastirskom porukom obratio sugrađanima, no o incidentu u Gabela Polju nije rekao ni riječi. Potom je, stojeći iza župana Dobroslavića dok je ovaj davao izjavu nakon druženja s građanima, govorom tijela poslao nedvosmislenu poruku: Nešto nije u redu!

U kampanji za ove izbore Dalibor Milan dosljedno šuti. Osim što se fotografira na trofejnom asfaltu (svaka sličnost s Nadanom Vidoševićem je slučajna, ipak nismo u Africi) i troši hektolitre tinte za potpisivanje ugovora, nije zapravo progovorio. Smatra li izbore dobivene ovim sastankom koji se oteo kontroli ili će se ipak u idućih 5 dana, koliko je ostalo do kraja kampanje, udostojiti i počastiti građane Metkovića svojom interpretacijom nemilih događaja u Gabela Polju?

Sudeći po dosadašnjem iskustvu građana Metkovića, Dalibor Milan izabrat će sigurnu zavjetrinu šutnje kao već provjereni recept za izlazak iz ovakvih neugodnih situacija.

Tagovi: bomba, čapljina, Dalibor Milan, Gabela Polje, gradonačelnik, Smiljan Vidić,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE