Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Justice

Bošnjaković: Lukaić je uhićen prema dokumentima koji se odnose na pravosudne procese

Bošnjaković je novinarima pred Banskim dvorima, koje je zanimalo po kojim je zakonima Lukaić uhićen u Hrvatskoj, odgovorio kako "postoje određeni dokumenti vezano za pravosudne procese i po tome je uhićen".

Objavljeno 05.07.2018
Antonela Verković

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković izjavio je novinarima u četvrtak da je ratni zapovjednik srpskog logora na Manjači Dane Lukaić uhićen prema dokumentima koji se odnose na pravosudne procese.

Bošnjaković je novinarima pred Banskim dvorima, koje je zanimalo po kojim je zakonima Lukaić uhićen u Hrvatskoj, odgovorio kako “postoje određeni dokumenti vezano za pravosudne procese i po tome je uhićen”.

Na podsjećanje da je Hrvatska prigovarala Srbiji zbog hapšenja ljudi zbog ratnog zločina u Hrvatskoj, a sada Hrvatska hapsi nekoga tko je ratovao u BiH, Bošnjaković je rekao kako je Hrvatska prigovarala zato što nije dobila od Srbije nikakve podatke vezane za popis osumnjičenih za ratne zločine.

“Mi smo njima sve naše popise dostavili, ovo je nešto novo i obzirom da još uvijek ne funkcionira ta korespondencija vezana za osobe, ovakva stvar se dogodila, ali to ćemo još vidjeti kakav će biti ishod svega toga”, kaže Bošnjaković.

Hrvatska policija uhitila je u subotu, 30. lipnja, u Ličkom Petrovom Selu državljanina BiH, ratnog zapovjednika u srpskom logoru na Manjači Danu Lukaića, koji je dolazio na komemoraciju žrtvama logora Jadovno iz 1941. Uhićen je zbog osnovane sumnje da je 1992. više puta zapovjedio, a i sam počinio ratni zločin prema zarobljenicima u Manjači.

Bošnjaković je također najavio nove reforme u svom resoru. “Već na jesen imamo dosta snažne izmjene Zakona o parničnom postupku, a imamo i novi Zakon o zemljišnim knjigama”, rekao je Bošnjaković.

Govoreći o izmjenama Zakona o parničnom postupku, najavio je da će se time uvesti digitalna tehnologija i brzo postupanje, a promijenit će se i odredbe o reviziji, koja guši rad Vrhovnog suda.

Dodao je kako se radi i na Zakonu o zemljišnim knjigama i Zakonu o izvršavanju kazne zatvora.

(Hina)

Tagovi: Dražen Bošnjaković, presuda, ratni zločini,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE