Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Politika

Bulj skupio potpise za raspravu o proglašenju 29. kolovoza Nacionalnim danom mirotvorstva

Bulj je rekao novinarima da mu nije zašto se Vlada od veljače nije očitovala na njegov prijedlog

Objavljeno 19.06.2018
Alan Srčnik

Saborski zastupnik Mosta Miro Bulj izvijestio je u utorak da je prikupio 32 potpisa zastupnika iz različitih stranaka za uvrštenje njegova prijedloga o proglašenju 29. kolovoza Nacionalnim danom mirotvorstva i Danom sjećanja na dr. Ivana Šretera, upućenog u proceduru još u veljači, na vrh dnevnog reda.

Bulj je rekao novinarima da mu nije zašto se Vlada od veljače nije očitovala na njegov prijedlog, kao ni zašto se toliko čekalo da se prijedlog raspravi u Saboru. Potpisi koje je skupio ipak su urodili plodom pa će se o prijedlogu raspravljati u četvrtak.

Ivan Šreter hrvatski je liječnik rodom iz Pakraca, koji je početkom Domovinskog rata bio predsjednik Kriznog štaba za zapadnu Slavoniju te se istaknuo zalaganjem za mirno rješenje, nastojeći izbjeći rat i krvoproliće.

“Vjerovao je u mir i zajednički život svih naroda koji žive na prostoru Hrvatske, isticao se razboritošću i dobrotom i svim silama je nastojao isključivo mirnim putem doći do mira sa Srbima. Unatoč tome, velikosrpski pobunjenici oteli su ga 18. kolovoza 1991. godine te je, po svemu sudeći, zatočen i mučen u logoru Bučje, gdje mu se gubi svaki trag 29. kolovoza 1991., a njegovi posmrtni ostatci nisu nađeni do danas”, naveo je Bulj u prijedlogu odluke.

Sve to dokazuje da je Šreter, ili hrvatski Gandhi, naglašava Bulj, čovjek koji je želio mir, pa smatra da nema razloga da svi u Saboru ne podrže njegov prijedlog.

(Hina)

Tagovi: bulj, most nl,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE