Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Lokalne vijesti

GlasDalmacije.hr: (VIDEO) Nesvakidašnji prizor zaprepastio Splićane

Kažu komentari: Bolje i na parkiralištu, nego ispred bolnice, aludirajući na Inicijativu "40 dana za život"

Objavljeno 24.04.2019
Lucija Tokić

Na Facebook društvenoj mreži jučer se pojavila snimka koja je Splićane ostavila u čuđenju. Naime, jedan je korisnik te mreže objavio video na kojem se, navodno, u Tolstojevoj ulici u Splitu, na parkiralištu, nalazi sedam muškaraca, koji su počeli klanjati.

Ova je situacija iznenadila sve koji su se našli u nesposrednoj blizini, jer se takvo što kod nas ne viđa često, ako i ikad. Brojni su građani postavljali pitanja što se to počelo događati te su zaključili kako ovi muškarci sigurno nisu turisti.

Neobična je stvar što je, prema našim saznanjima, klanjanja uobičajeno obaviti u džamiji, prostoru doma ili nekog privatnog mjesta. Je li ovo rezultat nedostatka adekvatnog prostora za klanjanje i daljine od doma, ili se ipak radi o nečem drugom?

Ljudi su cijelu situaciju komentirali na tri načina

Neki su komentirali da su ovo provokacije, da su to ‘ispipavanja’ naroda i odnosa prema nepoznatome. Našlo se tu i komentara punih diskriminacije na temelju vjere, ali i općenito govora mržnje.

Ima i onih koji u ovome ne vide ništa neobično. Jedan je korisnik Facebooka u komentar videa napisao: “Koji je problem što klanjaju namaz? Ako ne znate ili niste upoznati s tim, Musliman u određeno vrijeme (klanja se 5 puta dnevno) može klanjati namaz gdje god da se nalazi: na cesti, ulici, autoputu, Marsu, gdje god kad nema džamije ili kuće u blizini… Nije čudno ako se prekrižiš na ulici, a čudno je što klanjaš namaz?”

Na to mu je druga korisnica odgovorila kako ona nije islamske vjeroispovijesti ali “poštuje”: “Baka mi je Muslimanka i hadžinica pa sam upoznata s tim”, odgovorila je.

Neki su čak i ovu priliku iskoristili za našaliti se pa su se zapitali jesu li muškarci platili parking, kakve veze ima to što su se “namazali” te kako je bolje i na parkiralištu, nego ispred bolnice, aludirajući na Inicijativu “40 dana za život”.

foto: Fcebook (screenshot)

Tagovi: klanjati, muslimani, namaz, parkiralište,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE