Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Politika

Grabar-Kitarović: Mijenjati stereotipe o muškim i ženskim zanimanjima

 Obraćajući se nazočnima, čestitala je dan Metalurškog fakulteta, a čestitke je uputila i upravo promoviranima 26-orici studenata metalurgije.

Objavljeno 05.12.2018
Marko Leskovar

Prvoga dana boravka u Sisačko-moslavačkoj županiji, gdje je na tri dana premjestila svoj Ured, predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović nazočila je svečanoj sjednici fakultetskog vijeća Metalurškog fakulteta u Sisku u povodu 58. obljetnice, ističući potrebu da se i djevojke više uključuju u područje metalurgije i tako mijenjaju stereotipi o muškim i ženskim zanimanjima.

“Treba poticati i djevojke da se više uključuju u područje metalurgije. Na vašem fakultetu se mijenjaju stereotipi o muškim i ženskim zanimanjima, što je pohvalno. Svjesni smo da kvalitetu studija ne prate i primjerene plaće u toj struci. Važno je da su tijekom studija studenti uključeni i u proizvodne procese. Na taj način mladi ljudi imaju prilike uskladiti svoje znanje s njegovom praktičnom primjenom”, poručila je predsjednica.

Obraćajući se nazočnima, čestitala je dan Metalurškog fakulteta, a čestitke je uputila i upravo promoviranima 26-orici studenata metalurgije.

Nakon Metalurškog fakulteta, Grabar-Kitarović je posjetila i Opću bolnicu “Dr. Ive Pedišića” u Sisku.

Nakon razgovora s vodstvom bolnice, obišla je gradilište središnjeg bolničkog paviljona, prvog zdravstvenog objekta bolnice koji se gradi nakon pola stoljeća.

Tagovi: kolinda, sisak, stereotipi,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE