Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Trending

Granični prijelaz Maljevac i dalje zatvoren

Hrvatska policija provela noć u pripravnosti

Objavljeno 25.10.2018
Lucija Tokić

Granični prijelaz Maljevac i dalje je zatvoren zbog migranata koji su noć proveli uz granicu na bosanskohercegovačkoj strani, hrvatska policija provela je noć u pripravnosti, ali nije bilo potrebe za nikakvim postupanjem, izvijestilo je u danas Ministarstvo unutarnjih poslova.

U ovom trenutku migranti se nalaze udaljeni oko 150 metara od granične crte i pod nadzorom su bosanskohercegovačke policije.

Mještani Maljevca rekli su kako preko noći vide vatre koje migranti na bosanskohercegovačkoj strani pale kako bi se zagrijali, da čuju i vide veću skupinu migranata, ali da se ne boje jer vide da hrvatska policija sve drži pod kontrolom.

Kamioni koji su u srijedu došli s robom na granični prijelaz prije njegova zatvaranja ostali su na prijelazu jer su, kako kažu vozači, “razdužili papire” i sada ne mogu ni proći ni vratiti se.

Ostale kamione koji zbog neinformiranosti dođu do Maljevca policija preusmjerava na prijelaz Ličko Petrovo selo koji je udaljen šezdesetak kilometara, a osobni se automobili preusmjeravaju na prijelaz Bogovolja, kažu u Policijskoj upravi karlovačkoj.

PROBLEMI ZA MJEŠTANE

U problemu su osobe koje rade na hrvatskoj strani, a žive na bosanskohercegovačkoj i obratno, pogotovo oni koji žive blizu granice pa dolaze na posao biciklom ili pješice, s obzirom da granicu u Maljevcu ne mogu proći, a ostali su prijelazi daleko te nema javnog prijevoza.

Jučer su na posao došli uobičajeno, ali su se morali snaći za prijevoz kući preko dvadeset kilometara udaljene Bogovolje. Postoji i bliži prijelaz u Pašinom potoku, ali samo za osobe koje imaju pogranične propusnice, odnosno ljude koji tamo žive.

Na internetskoj stranici Postaje granične policije Cetingrad piše da na dijelu državne granice prema BiH postoji, uz stalni granični prijelaz za međunarodni promet putnika i roba u cestovnom prometu Maljevac, i četiri stalna granična prijelaza za pogranični promet (Gejkovac, Pašin Potok, Bogovolja i Kordunski Ljeskovac).

Na području karlovačke Policijske uprave dio državne granice s Bosnom i Hercegovinom proteže se od mjesta Gejkovac na sjeveru do starog mosta na rijeci Korani u selu Sadilovac na jugu ukupne dužine oko 55,5 kilometara, a u nadležnosti je Postaje granične policije Cetingrad.

Cjelokupno pogranično područje pretežno je brdovit i šumovit kraj s lošim prometnicama i vrlo rijetkom naseljenošću.

Uz državnu granicu s BiH, prema evidenciji Hrvatskog centra za razminiranje, određeni dio teritorija u graničnom pojasu u nadležnosti Postaje granične policije Cetingrad vodi se kao minski sumnjivo područje.

(Hina)

 

Tagovi: maljevac,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE