Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Gospodarstvo

Horvat nije siguran ima li Uljanik potentnog strateškog partnera

Ministar dodaje da, za razliku od prije tri ili četiri mjeseca, danas postoje »dva vrlo konkretna prijedloga, dvije renomirane grupacije koje grade brodove i koje su u svom poslovanju osigurale kontinuitet brodogradnje«.

Objavljeno 29.11.2018
Marko Leskovar

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat potvrdio je u četvrtak u Bruxellesu da je dobio novi koncept restrukturiranja brodogradilišta u Rijeci i Puli, ali da Vlada još nije sigurna ima li Uljanik potentnog strateškog partnera koji financijski može pratiti dinamiku restrukturiranja.

»Jučer sam dobio novi koncept, sedmi ili osmi, nacrta programa restrukturiranja i u njemu je participacija strateškog partnera na razini 50 posto, a drugih 50 posto obveza u iznosu od nekih 660 milijuna eura bio bi na državi. Međutim, ono što u ovom trenutku nemamo ili u što ni ja ni Vlada nismo sigurni, ima li država, odnosno Uljanik potentnog strateškog partnera koji je spreman i koji može financijski pratiti dinamiku restrukturiranja«, rekao je Horvat koji je u Bruxellesu sudjelovao na sastanku Vijeća EU-a za konkurentnost.

Tagovi: horvat, uljanik,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE