Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Trending

Hrvatski konzulat u Melbourneu primio sumnjivi paket

Australska federalna policija istražuje sumnjive pakete poslane nizu veleposlanstava i konzulata u Canberri i Meloburneu

Objavljeno 09.01.2019
Lucija Tokić

Hrvatski konzulat u Melbourneu među diplomatskim je predstavništvima koja su potvrdila da su u srijedu primila sumnjivi paket, prenosi CNN.

Australska federalna policija objavila je da istražuje sumnjive pakete poslane u srijedu nizu veleposlanstava i konzulata u Canberri i Meloburneu no nije objavila o kojima je riječ.

Australski mediji prenose da su paketi poslani na adrese ukupno 14 diplomatskih predstavništava.

Informacija da je među njima i hrvatski konzulat nije se mogla telefonski potvrditi u MVEP-u jer odgovaraju samo na pisane upite. Hrvatskim diplomatskim predstavništvima u Australiiji uredovno je radno vrijeme završilo.

Mediji prenose da neki paketi sadrže azbest, materijal koji se koristi u građevinarstvu i može izazvati zdravstvene probleme.

Nema informacija o mogućim motivima i neka od pogođenih predstavništava koje je britanska agencija Reuters obišla bila su otvorena, no druga su bila evakuirana.

“Pakete ispituju nadležne službe, kao i okolnosti slučaja”, navela je australska savezna policija u kratkom priopćenju.

CNN je prenio da su među pogođenim predstavništvima uz hrvatski i britanski, američki, novozelandski i švicarski konzulat.

(Hina)

foto: Hina

Tagovi: australija, konzulant, sumjivi paket, veleposlanstvo,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE