Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Sport

Hrvatski reprezentativci pokazali da osim “vatrenog” imaju i dobro srce

"Vatreni" na humanitarno-donatorskoj večeri "Vatreno srce" za pomoć djeci

Objavljeno 14.11.2018
Lucija Tokić

Hrvatska nogometni reprezentativci i stručni stožer u jučer navečer je nazočio večeri zaklade “Vatreno srce” u zagrebačkom hotelu Westin u humanitarno-donatorskoj akciji od kojih će se polovica sredstava iskoristiti za kupnju opreme Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj, a druga polovica za akciju Korak u život koja skrbi o stipendijama za školovanje djece bez roditeljske skrbi.

HUMANITARNI CALL – CENTAR

Donatorskoj večeri nazočili su svi reprezentativci na koje izbornik Zlatko Dalić računa za susret Lige nacija protiv Španjolske u četvrtak na Maksimiru, ali i brojni bivši nogometaši i izbornici, ostali sportaši te uglednici iz gospodarskog i političkog života Hrvatske. Tom je prigodom organiziran i “call-centar” u kojem su sudjelovali svi reprezentativci i članovi stručnog stožera, a građani su pozivom na humanitarni broj telefona sudjelovali u prikupljanju sredstva za humanitarne akcije.

“Ponosni smo što se ovoliko poznatih ličnosti odazvalo ovoj akciji, a posebno bih pozdravio nazočne bivše izbornike – Miroslava Blaževića, Mirka Jozića i Igora Štimca. Želimo nastaviti širiti zajedništvo i humanizam, kako smo to činili ovog ljeta, te skupiti sredstva onima koji ih trebaju”, kazao je izbornik Dalić.

SREDSTVA SU NAMIJENJENA KLINICI ZA DJEČJE BOLESTI I AKCIJI KORAK U ŽIVOT

Zakladu “Vatreno srce” osnovali su 2008. tadašnji izbornik Slaven Bilić i od tada se naši nogometni reprezentativci uključuju u razne humanitarne akcije, a posljednja donatorska večer održana je 2012. godine kada je izbornik bio Igor Štimac.

Upravni odbor Zaklade Vatreno srce u kojem su kapetan reprezentacije Luka Modrić, izbornik Dalić te liječnici Zoran Bahtijarević, Boris Nemec i Josip Paladino, odlučila je da ove godine pomoć u jednakim iznosima dodijeli Klinici za dječje bolesti Zagreb te akciji Korak u život.

“Drago mi je što u Upravnom odboru ‘Vatrenog srca’ nastavljam tradiciju ranijih kapetana Darija Srne i Nike Kovača. Lijepo je da sam kao kapetan uključen u rad zaklade te to prihvaćam kao veliku odgovornost. Ponosan sam što reprezentacija već dugi niz godina godina pomaže ovu zakladu i očekujem da se u ovi akciju uključe i naši navijači te tako svi zajedno pomognemo djeci”, kazao je najbolji nogometaš svijeta Modrić.

Uz bogati glazbeni program u Kristalnoj dvorani hotela Westin bila je postavljena izložba odabranih fotografija sa Svjetskog prvenstva u Rusiji kao i izložba radova fotografa Stephana Lupina inspirirana Svjetskim nogometnim prvenstvom.

Humanitarni broj telefona zaklade “Vatreno srce” bit će aktivan do 3. prosinca, a za vrijeme dok su u “call-centru” bili hrvatski reprezentativci primljeno je skoro 60 tisuća poziva.

(Hina)

foto: Hina

Tagovi: hrvatska nogometna reprezentacija, humanitarna akcija, Vatreni, zaklada,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE